Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 30, 2020

Επιδεικνύεις την αγάπη σου στα social media; Δεν σε βλέπουμε καλά

Η επιστήμη έχει νέα, που μάλλον δεν θα αρέσουν, ούτε σε σένα, αλλά ούτε και στη σχέση σου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σε είχαμε προειδοποιήσει για όλα εκείνα που κάνουν τα ζευγάρια και μας τη σπάνε στο Facebook. Σε περίπτωση, που πήρες το μάθημα σου και σταμάτησες να επιδεικνύεις, όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, τον όλο τρέλα έρωτα που ζεις με την καλή σου στα social media, μπράβο σου. Γλίτωσες από το block φίλων, γνωστών και άγνωστων, αλλά και από το χωρισμό. Ποιο χωρισμό; Τον δικό σου, βρε και της αγαπημένης σου. Σου εξηγούμαστε ευθύς αμέσως.

Σύμφωνα με τη σεξολόγο Nikki Goldstein, τα ζευγάρια που συνηθίζουν να αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αγάπη και την ευτυχία που τρέφει ο ένας για τον άλλον, είναι πιο πιθανό να μην είναι πράγματι ευτυχισμένα και ως εκ τούτου να οδηγηθούν στο χωρισμό.

Όπως η ίδια αναφέρει: «Πρόκειται για ανθρώπους που νιώθουν ανασφαλείς, που αναζητούν επιβεβαίωση για τη σχέση τους από το περιβάλλον τους στα social media μέσα από συγκομιδή δεκάδων likes και comments».

Και να ήταν μόνο αυτό...

Υποστηρίζει επίσης ότι η κίνηση αυτή, της διαρκούς ανάρτησης φωτογραφιών και status για το πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος με το σύντροφό του, αποκαλύπτει και κάτι άλλο, πολύ ενδιαφέρον και καθόλου δύσκολο να μην πάει να το μυαλό σου: «την ανάγκη του να δηλώσει δημοσίως ότι αυτός ο άνθρωπος είναι δικός μου και κανείς δεν τον αγγίζει».

Αν λοιπόν το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να κάνεις ένα διάλειμμα από το Facebook, μήπως τώρα ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις; Για το καλό το δικό σου και της σχέσης σου, βεβαίως – βεβαίως.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου