Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 06, 2020

Ο 29χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας ΔΕΝ είναι ελληνικής καταγωγής

Άρθρα σε ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμό στο πίσω μέρος του λαιμού .....










Ισχυρισμός:

Ένας 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμό στο πίσω μέρος του λαιμού του κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για πραγματικό περιστατικό, αλλά ο 29χρονος δεν είναι ελληνικής καταγωγής και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Λας Βέγκας.
Άρθρα σε ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμό στο πίσω μέρος του λαιμού κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν εξαιτίας του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ. Το περιστατικό συνέβη με τον αστυνομικό να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αλλά δεν είναι ελληνικής καταγωγής ούτε έχει κάποια σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Λας Βέγκας.
Σύμφωνα με το κείμενο των άρθρων, ο Σέι Μικαλόνις που δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επιχείρησης συλλήψεων  είναι ελληνικής καταγωγής.

Δεν είναι ομογενής

Πηγή των άρθρων που κάνουν λόγο για την ελληνική καταγωγή του αστυνομικού, είναι το κείμενο που αναρτήθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα greekreporter.com, στο οποίο αναφέρεται ως πηγή της είδησης η σελίδα του Facebook “Ahepa District 20“. Όμως το κείμενο που ανέφερε ότι ο 29χρονος αστυνομικός ήταν μέλος της Ελληνοορθόδοξης εκκλησίας του Λας Βέγκας αφαιρέθηκε (φωτογραφία δεξιά).

Η αρχική δημοσίευση που έκανε στο Facebook το AhepaDistrict20 και η μετέπειτα διαγραφή του κειμένου.

Η εφημερίδα της ομογένειας “Εθνικός Κήρυκας” ήρθε σε επικοινωνία με άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός δεν είναι ελληνικής καταγωγής, και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας. Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο άρθρο:
«Το όνομά μας πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως ελληνικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιθουανικό.  Ο Σάι δεν είναι μέλος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ούτε έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινότητα», ήταν το περιεχόμενο της απάντησης της κ. Μικαλόνις στον ομογενή αναγνώση του Εθνικού Κήρυκα.

Το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στον “Εθνικό Κήρυκα”.
Η λιθουανική καταγωγή του ονόματος Μικαλόνις παρουσιάζεται και μέσω των δεδομένων που υπάρχουν στο myheritage.gr.
Συμπερασματικά, το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού είναι πραγματικό, αλλά ο 29χρονος αστυνομικός δεν είναι ελληνικής καταγωγής και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Λας Βέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου