Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 03, 2020

Ανακοίνωση: Στηρίζουμε την επιτροπή «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21», υπερασπιζόμαστε την Ιστορία, συνεχίζουμε τον αγώνα για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία



Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου «Δρόμος ανοιχτός», είναι αντίθετη σε κάθε απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας της Ελλάδας και αλλοίωσης της συλλογικής μνήμης των αγώνων του λαού μας για την απελευθέρωση, την εθνική ανεξαρτησία και την υπεράσπιση της πατρίδας.


Γι’ αυτό θεωρεί εθνικά επικίνδυνη την επιτροπή «Ελλάδα 2021», που έφτιαξε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέθεσε στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη.


Επιτροπή η οποία έχει επιδοθεί σε έναν καταιγισμό εθνοαποδομητικών σχολίων και αναρτήσεων σε ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και άρθρων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με στόχο της την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και την αποδόμηση, υπονόμευση και σπίλωση των ιστορικών προσώπων και ηρώων, τόσο του αγώνα του 1821 όσο και της μετεπαναστατικής περιόδου. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελεί συνέχεια της προώθησης ακραία εθνοαποδομητικών απόψεων κάποιων ακαδημαϊκών, που είδαν “συνωστισμό” στην προκυμαία της φλεγόμενης Σμύρνης.


Είναι πλέον φανερό ότι ο ρόλος της συνίσταται στην απόπειρα δημιουργίας στρεβλής εικόνας για την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό Λαό, στην πρόκληση λήθης για τα επιτεύγματα του λαού μας και στην ενίσχυση του ανίερου έργου της ενοχοποίησής του για τα δεινά που υφίσταται τα τελευταία δέκα χρόνια μέσω ύβρεων της μορφής “μαζί τα φάγαμε” ή της υποτιθέμενης ευθύνης μας για την παράνομη υπερχρέωση της πατρίδας μας, με απώτερο στόχο όλων αυτών των μεθοδεύσεων την κάμψη του φρονήματος του λαού.


Γι’ αυτό ο ‘Δρόμος ανοιχτός’, ακολουθώντας τα χνάρια των αγωνιστών για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, θεωρεί ότι ο Ελληνικός λαός αποτελεί συνέχεια ενός πανάρχαιου έθνους, μέσα από την πολιτιστική και τη γλωσσική κληρονομιά, αλλά και τους αγώνες και τις θυσίες για την πατρίδα!


Προσεγγίζει με σεβασμό και περίσκεψη τη βαριά αυτή κληρονομιά, θεωρώντας ότι ως λαός δεν αρκεί να επαναπαυόμαστε στις θυσίες των προγόνων μας , αλλά οφείλουμε να αγωνιστούμε ως άξιοι συνεχιστές αυτών των ηρώων και των μαρτύρων για την εθνική μας ανεξαρτησία μακριά από την υποταγή στην εχθρική ΕΕ και τις κυβερνήσεις υποτέλειας.


Αναγνωρίζει ότι ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας αποτελεί μια διαρκή, μέσα στα νεότερα χρόνια, προσπάθεια και αναγκαιότητα, της οποίας αφετηρία ήταν η επανάσταση του 1821.


Σε αυτό το πλαίσιο η πρωτοβουλία μας στηρίζει την επιτροπή ‘’ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21’’ και την προσπάθειά της να γιορταστούν τα 200 χρόνια από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, όπως αρμόζει στους αγωνιστές και τους ήρωες του αγώνα, όπως αρμόζει στην ιστορία του λαού και της πατρίδας μας.


Υποστηρίζουμε την επιτροπή ‘’ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21’’, για να μην πετύχει το σχέδιο εμφάνισης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, ως ευρωπαϊκό επίτευγμα και να αποκρουστεί η ανιστόρητη απόπειρα να παρουσιαστεί η επανάσταση του 1821 ως αρχή της γέννησης του έθνους των Ελλήνων, αποκόπτοντας έτσι την ιστορική συνέχεια αγώνων και πολιτιστικής προσφοράς χιλιάδων χρόνων και ναρκοθετώντας το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου απειλούνται καθημερινά ακόμα και τα εδαφικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, αφού οι εγχώριες κυβερνήσεις έχουν υποταχθεί σε αλλότρια κέντρα εξουσίας.


Θα σταθούμε λοιπόν αρωγοί και συνοδοιπόροι για την Εθνική μας αξιοπρέπεια και τιμή, για τη δικαίωση του αγώνα του ’21 και των αγώνων του λαού μας για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας, σε μια πατρίδα ελεύθερη, δίκαιη και δημοκρατική.


Αθήνα 02/07/2020




Δείτε το αρχείο ανακοινώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου