Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 14, 2020

5 χρόνια πριν: Κατάφερε να προφέρει σωστά τις λέξεις «capital controls» ο Κώστας Σημίτης

Με επιτυχία κατάφερε να προφέρει τη φράση «capital controls» ο Κώστας Σημίτης το βράδυ
της περασμένης Δευτέρας. Ο πρώην πρωθυπουργός, προσπαθούσε επί ημέρες να προφέρει σωστά τη φράση, για το ενδεχόμενο προφορικής δήλωσης που ίσως καλείτο να κάνει σχετικά με τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, χωρίς όμως θετικά αποτελέσματα.

Ο πρώην πλέον πολιτικός, ασχολείτο το τελευταίο διάστημα επιφανειακά με τα τεκταινόμενα της χώρας, παραμένοντας αρκούντως ενημερωμένος. Μάλιστα, τον τελευταίο ένα χρόνο είχε αρχίσει να ασχολείται και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχεύοντας σε μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη ενημέρωση. Επαναπαυόμενος στις δάφνες του ένδοξου παρελθόντος, ένιωθε πως πλέον είχε έρθει η ώρα της αποχής από την ενεργό δράση και τις πολιτικές εξελίξεις που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος δια στόματος Αλέξη Τσίπρα την 26η Ιουνίου και οι επακόλουθες συζητήσεις περί Grexit, αναστάτωσαν τον πάλαι ποτέ αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Το αίσθημα ευθύνης που άρχισε να διακατέχει τον Κώστα Σημίτη, όντας μάλιστα πρώην πρωθυπουργός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κρατούσε τα ηνία της χώρας όταν αυτή μπήκε στο ευρώ, δημιούργησαν στον 80χρονο σοσιαλιστή την ανάγκη παρέμβασης. Έτσι, τις παραμονές του δημοψηφίσματος εξέδωσε μια ανακοίνωση υπέρ του «Ναι», αισθανόμενος όμως πως έπρεπε να παρέμβει και προφορικά, σχολιάζοντας της ευρύτερη κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει η χώρα.


Αφού συνέταξε ένα κείμενο που εμπεριείχε όλα τα σημεία άξια σχολιασμού, προβάρισε το διάγγελμά του, ενώπιον μιας ομάδας έμπιστων φίλων. Έχοντας αρκετό καιρό να απευθυνθεί σε μεγάλο ακροατήριο, η φράση «capital controls» φαινόταν να τον δυσκολεύει πολύ στην εκφώνηση. Παρότι προσπαθούσε επί 6 συνεχόμενες ημέρες, δεν κατάφερε να προφέρει τις δύσκολες αυτές λέξεις επιτυχώς.

Αναζητώντας βοήθεια από τον παλιό του λογοθεραπευτή, ο Κώστας Σημίτης κατόρθωσε εντός μόλις 4 ημερών να εκφωνήσει ορθά τη φράση «capital controls». «Ήταν μια επίπονη διαδικασία» εκμυστηρεύτηκε στο «Κουλούρι» η σύζυγός του, Δάφνη, και συνέχισε λέγοντας πως ο Πειραιώτης πολιτικός αφιέρωσε ολόκληρα μερόνυχτα προκειμένου να είναι σε θέση να μεταφέρει το μήνυμά του στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον του κ. Σημίτη, η ανακοίνωση αναμένεται να εκφωνηθεί μια από τις επόμενες μέρες, με τον ίδιο να δηλώνει ικανοποιημένος από την έκβαση των γεγονότων. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για κάθε νεότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου