Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 13, 2020

Προκλητικός Καρανίκας: Ειρωνεύεται την Αρβελέρ για την Αγία Σοφία


Σε μια ειρωνική δήλωση κατά της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ προχώρησε ο… γνωστός σε όλους πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανικάς, στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


«Δάκρυσα με την Αρβελέρ που δάκρυσε με την δεύτερη άλωση της Αγίας Σοφίας. Ευτυχώς που είναι πολυσπούδαστη και λέει καμιά εξυπνάδα για να συγκινήσει τους δεξιούς εθνικιστές ανιστόρητους της ΝΔ» σχολίασε προκλητικά μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Η δήλωση της Αρβελέρ

Υπενθυμίζεται πως η διακεκριμένη ιστορικός εμφανίστηκε συγκλονισμένη από την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία.

«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες» είπε για να προσθέσει: «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».

Η κ. Αρβελέρ εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού. «Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της στην ΕΡΤ και επικαλέστηκε δε μαρτυρία τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του και την ένωσή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η ιστορικός, αναφερόμενη στις αντιδράσεις τούρκων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου