Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 15, 2020

Κοτόπουλο με μάνγκο ψιλοτηγανισμένο

Tο νέο στυλ κινέζικης κουζίνας ενσωματώνει διάφορα φρέσκα φρούτα ως γευστικά στοιχεία.



Υλικά
375 g στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα ή πέτσες, κομμένα σε λεπτές φέτες
1,5 κουταλάκι (7 ml) σόγια σος
1/4 κουταλάκι (1 ml) αλάτι
1 πρέζα πιπέρι λευκό
1 κουταλάκι (5 ml) κορνφλάουρ
2 κουταλάκια (10 ml) λευκό ξύδι
1,5 κουταλάκι (7 ml) κέτσαπ
1,5 κουταλάκι (7 ml) ζάχαρη
2 κουταλιές (25 ml) νερό
1 αστεροειδές γλυκάνισο
1 κουταλιά (15 ml) λάδι
1/2 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά (15 ml) φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλάκι (5 ml) σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ασκαλώνιο τεμαχισμένο
2 μεγάλα μάνγκο ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
16 μισά καρύδια πέκαν καβουρδισμένα
2 κλαράκια κόλιαντρο φρέσκο


Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε το κοτόπουλο με τα συστατικά της μαρινάδας (1,5 κουταλάκι σόγια σος, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα λευκό πιπέρι και 1 κουταλάκι κόρνφλάουρ) και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
2. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας (2 κουταλάκια λευκό ξύδι, 1,5 κουταλάκι κέτσαπ, 1,5 κουταλάκι ζάχαρη, 2 κουταλιές νερό) και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Κόβουμε τα ακτινικά μέρη του αστεροειδούς γλυκάνισου και πετάμε το ξυλοειδές κέντρο. Πιέζουμε απαλά με το μαχαίρι για να τα ραγίσουμε ελαφρά.
4. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι με το αστεροειδές γλυκάνισο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψιλοτηγανίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει.
5. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το τζίντζερ, το σκόρδο και το ασκαλώνιο και ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα συστατικά της σάλτσας και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μάνγκο και αναμιγνύουμε απαλά για 1 λεπτό μέχρι να ζεσταθούν καλά.
6. Γαρνίρουμε με τα πέκαν και το φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε πάνω σε ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου