Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 14, 2020

Εθνικά επιζήμιος ο σεβντάς του ΣΚΑΙ με τα τουρκικά σήριαλ

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ 2Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
Καλά θα κάνουν να το προσέξουν και οι χορηγοί των διαφημιστικών μηνυμάτων
Μετά και την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά ο σεβντάς του ΣΚΑΙ για τα τουρκικά σήριαλ και την τουρκική προπαγάνδα αρχίζει να γίνεται ταπεινωτικά επικίνδυνος για τους Έλληνες θεατές.
Αν λάβουμε υπόψη μας το παρελθόν του καναλιού και την απευθείας μετάδοση του απόπλου του ελληνικού στόλου προς τα Ιμια από τους Μαλέλη-Ευαγγελάτο αναρωτιέται κανείς που βρίσκεται ο πάτος αυτού του ξιπασμού.
Επίσης μετά από αυτό κάτι πρέπει να γίνει και με τα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές στην Τουρκία. Να σταματήσει αμέσως αυτό το βιολί.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική Tηλεόραση του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού και μη κομματικού οργανισμού International Hellenic Association, την εβδομάδα 8-12 Ιουνίου 2020 γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΣΚΑΙ να σταματήσει την μετάδοση της σειράς «Ο Γιατρός» στην βραδινή ζώνη υψηλής ακροαματικότητας.

Αντί αυτού, από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ο ΣΚΑΙ αποφάσισε να τροποποιήσει και το απογευματινό πρόγραμμα του, μεταδίδοντας την συνέχεια της παλιάς σειράς «Φτερωτός Θεός» σε μεγαλύτερη διάρκεια καθώς και επαναλήψεις της σειράς «Γιατρός» με επεισόδια που μεταδόθηκαν παλαιότερα.
Πρακτικά ο ΣΚΑΙ καθημερινά, από τις πέντε παρά δέκα το απόγευμα μέχρι τις οκτώ παρά δέκα το βράδυ, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα 15 λεπτών για ειδήσεις στην νοηματική γλώσσα, θα μεταδίδει εκπομπές μόνο στην τουρκική γλώσσα.
Οι εκπομπές αυτές αποτελούν τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν στόχο την διείσδυση στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών και στην δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, καλλιεργώντας συστηματικά μια ανύπαρκτη πλην όμως ιδανική εικόνα της Τουρκίας σαν μια μεγάλη, πλούσια και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια, ηθική κοινωνία που (μεταξύ πολλών άλλων) δεν πίνει, δεν καπνίζει, σέβεται την οικογένεια με θρησκευτική ευλάβεια και έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία.
Η τουρκική προπαγάνδα μέσα από την μετάδοση των σειρών αυτών έφτασε στο σημείο να επιδεικνύει στο ανυποψίαστο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό την σημαία του ψευδοκράτους – μαριονέτα που εγκατέστησαν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική Tηλεόραση του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού και μη κομματικού οργανισμού International Hellenic Association θα συνεχίσει να καταγράφει κάθε εβδομάδα τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τα χρήματα των πελατών τους για να υποστηρίξουν την τουρκική προπαγάνδα και τον πολιτιστικό εκτουρκισμό του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, μέσα από τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την Ελληνική τηλεόραση.
Την εβδομάδα 8-12 Ιουνίου 2020 εκατόν δέκα εννέα εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 445 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης.
Από αυτές, τέσσερις επιχειρήσεις αναδείχθηκαν «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδος 8-12 Ιουνίου 2020, με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης:
Κάνουμε και πάλι έκκληση στις επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και SKAI, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση.
Πρέπει επιτέλους και οι επιχειρήσεις αυτές να καταλάβουν πως υπάρχουν πάρα πολλές άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ανάλογης ή και υψηλότερης τηλεθέασης από τις οποίες μπορούν να μεταδίδουν τα διαφημιστικά τους μηνύματα, χωρίς να προκαλούν το σύνολο των ευαισθητοποιημένων πελατών τους και μάλιστα τώρα που η χώρα μας απειλείται ευθέως από τους επικίνδυνους ισλαμιστές της Τουρκίας.
Είναι πραγματικά λυπηρό να παρακολουθούμε καθημερινά την ραγδαία συρρίκνωση των περιθωρίων ειρηνικής αντιμετώπισης των νέο – οθωμανικών φαντασιώσεων του χιτλερικού κακέκτυπου της σημερινής Τουρκίας και εμείς να παρακολουθούμε αμέριμνοι την καθημερινή της προπαγάνδα, να την πληρώνουμε και από πάνω από την τσέπη μας, προκειμένου ελάχιστοι καναλάρχες να αποκομίζουν κέρδη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου