Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 07, 2020

Μια ελληνική παραλία άσπρη σαν το γάλα. Να την πιεις στο ποτήρι



Στην πιο κοσµοπολίτικη γωνιά των Μικρών Κυκλάδων, ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό,
βρίσκονται τα Κουφονήσια (Ανω και Κάτω Κουφονήσι), εκεί όπου τα καλοκαιρινά όνειρα γίνονται πραγματικότητα και βυθίζονται στο ωραιότερο και πιο φωτεινό τιρκουάζ του Αιγαίου.


Δύο εξωτικοί προορισμοί, που τους χωρίζει ένας δίαυλος 200 μ. και πήραν το όνομα τους από τις σπηλιές τους («κούφιο νησί»).


Δύο διαμάντια της Ελλάδας με ελάχιστους κατοίκους, που όμως έχουν αγαπηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες για τη γαλήνια ατμόσφαιρα τους, την ξεγνοιασιά, τη μαγευτική τους θέα, τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά.





Που ξεχωρίζουν για τη μυζηθρόπιτα και το κατιέρι (παραδοσιακό ξεροτήγανο με μέλι και καρύδια), τις λάντζες που προσφέρουν απολαυστικές βαρκάδες, τους μύλους και τις εκκλησίες του Αγ.Γεώργιου, του Αγ.Νικόλα, του Προφήτη Ηλία και της Παναγίας που είναι χτισμένη επάνω σε αρχαία ερείπια.


Για τις ρομαντικές βόλτες κάτω από τα αστέρια, τις βραδιές με πανσέληνο, αλλά και τη θέα της επιβλητικής, ακατοίκητης Κέρου.


Οπωσδήποτε για τις φίνες αμμουδιές που ξεδιπλώνουν την απαράμιλλη ομορφιά τους ( Αμμος, Πορί, Ιταλίδα, Φοίνικας, Φανός, Δέτης, Πεζούλια) αλλά και για το λιλιπούτειο παράδεισο, που βρίσκεται ανάμεσα στους όρμους του Ξυλομπάτη και του Πορί στο Ανω Κουφονήσι.



Ενα από τα πολύ καλά κρυμμένα μυστικά του, μια παραλία που έχει αφεθεί στην αγκαλιά μιας σπηλιάς και σας προσκαλεί για ξεχωριστές βουτιές στα νερά της, που αλλάζουν χρώμα!



Ο λόγος για το Γάλα, ένα αξιοθαύμαστο γεωφυσικό φαινόμενο του Αιγαίου, όπου η θάλασσα περνάει κάτω από το βράχο δημιουργώντας μια μικρή αμμουδιά από μικρά και μεγάλα βότσαλα.



Τα νερά της αποκτούν μια γαλακτώδη τιρκουάζ απόχρωση χάρη στον αφρό των κυμάτων αλλά και στο άσπρο χρώμα του ασβεστίου που αφήνει το χαλίκι για αυτό και την ονόμασαν «Γάλα».

Ωστόσο, η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή και ως «Τρυπητή» (όνομα που της έδωσαν παλαιότερα οι ντόπιοι) αλλά και ως μικρή φυσική «πισίνα».


Για να φτάσετε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι στην κοντινή παραλία Πορί και μια βουτιά στην απαράμιλλης ομορφιάς παραλία θα σας ανταμείψει.




Θυμηθείτε απλά, ότι αν ο καιρός και η θάλασσα το επιτρέπουν αξίζει να κάνετε ένα μακροβούτι για να περάσετε κάτω από τα μεγάλα βράχια και να βγείτε στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά και να κάνετε μια εξερεύνηση στις σπηλιές του Ξυλομπάτη και τη σπηλιά «Το Μάτι του Διαβόλου».




Απολαύστε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου