Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2020

Ημερολόγια "Σωτηρίας"




Να ξεκινάς μιαν όμορφη αυγουστιάτικη βδομάδα από νοσοκομείο, δεν είναι κι ότι καλύτερο - ναι;

Δευτεριάτικα, επτάμιση η ώρα πρωινή, βρίσκομαι στην είσοδο του Σωτηρία και αναμενω για τον καθιερωμενο ελεγχο, κερατοϊού.
Είναι η πρωτη μέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων κι ο κοσμάκης ψάχνεται.
- Επιτρέπεται αυτό; Απαγορεύεται εκείνο;
Σε μια χωρα που έχει ζήσει 400 χρόνια ισλαμοκρατία και δεκαετίες ολόκληρες, κάτω από δεσποτικά καθεστώτα, η επιβολή μέτρων καταστάσεως πολιορκίας είναι κάτι το αναμενόμενο, για τον μέσο πολίτη.

Το "υπάκουε και μη ερεύνα" φαινεται ότι έχει εγγραφει στα κυτταρα του ρωμέικου.
Αντιθέτως, οι Γερμανοί, που τους είχαμε, εξ' ορισμού, για ναζήδες, έδειξαν πολυ πιο δημοκρατικές αντιδράσεις. Οργάνωσαν και μια μαζικη διαμαρτυρια ρε παιδι μου, εναντια στα μετρα καταστολης...
Εμεις εδω δεν διαμαρτυρηθηκαμε ουτε χτες, όπου ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοινωσε επισημα οτι θα συλλαμβανονται οσοι "δεν συμμορφωνονται προς τας υποδειξεις του κουραδοϊού"
[Βλ. Σ.τ.Δ. στο τελος του κειμενου]

Αναμενω λοιπόν στην πύλη εισόδου, για να κριθώ κατάλληλος ή ακατάλληλος προς είσοδον.
Ευτυχώς, ο κόσμος είναι λιγοστός.
Καμία σχέση με τις ουρές που δημιουργούνται συνήθως σ' αυτό το το κορυφαίο νοσοκομείο των Βαλκανίων, για τις παθησεις θώρακος...


Μοναδα Εντατικης Θεραπειας στο Σωτηρια


Πρόκειται να καμω μια εξεταση στον πνευμονα, απ΄ αυτές που χαρακτηρίζονται "επεμβατικές" και σου κάνουν "τεχνητη μέθη" προκειμενου να τις αντέξεις.
Την έχω ξανακάμει. Προ τριών ετών, όταν πρωτοέμαθα ότι πασχω απο καρκινο στον δεξι πνευμονα [απο τοτε γραφω την Οδύσσεια ενος καρκινοπαθους και ευτυχως, συνεχιζω να τη γραφω ακομα...]
Ξερω λοιπον τι με περιμενει...


Η σεκιουριτού στη είσοδο φαίνεται οτι ξέρει επίσης. Οταν της λέω για ποιον λόγο βρίσκομαι εκεί, με κοιτάζει γεμάτη συμπόνοια.
- Περαστε, κυριε!
Ειναι απο τις ελαχιστες φορες, που θα ευχομουνα να "φαω πορτα"...


Η αληθεια ειναι ότι παρα την αυστηρότητα του κ. Χαρδαλιά στη τηλεόραση, εδώ στο νοσοκομείο που αποτελεί και την πρώτη γραμμή πυρός ενάντια στην πανδημία, δεν δείχνουν το ίδιο αυστηροί - και προπαντός δεν δείχνουν διόλου πανικοβλημένοι, οπως οι αστερες της τηλεορασης, που στοχος τους δεν ειναι να ενημερωσουν αλλα να πανικοβαλλουν.
Καταλαβαινει αμεσως κανεις ότι οι ανθρωποι αυτοι, ξερουν πολυ καλα τι πρεπει να γίνει, επειδη το αντιμετωπίζουν καθε μέρα.
Και αντιδρούν αυξάνοντας το επίπεδο της οργάνωσης, αντι να αυξανουν το επιπεδο της αδρεναλίνης!





Τα μετρα προστασίας μεσα στο νοσοκομειο αλλα και στους εξωτερικους χωρους, ειναι δακριτικα αλλα φαινονται καλα μελετημενα.
Μου καμει εντυπωση το οτι εχουν αποκλεισει την προσβαση στα πολυαριθμα παρκιν, που βρισκονται διασπαρτα στους ελευθερους χωρους. Υπαρχουν κορδελες σημανσης, σαν αυτες που τοποθετουνται, οταν ειναι να γινουν οδικα εργα αλλα αποκλειω την περιπτωση να εχουν δρομολογησει τωρα τετοιου ειδους εργα, σχεδον σε ολο το δασος, στο οποιο βρισκεται χτισμενο το συγκροτημα του Σωτηρια.
Κατι αλλο συμβαινει...

Μετα απο καποιες συζητησεις μου με γιατρους και νοσοκομες αρχιζω να καταλαβαινω...
Προετοιμαζονται για μεγαλο χτυπημα της αρρωστιας!
Ενδεχομενως αδειαζουν χωρους, μηπως χρειαστει να φτιαξουν προχειρα ιατρεια και σκηνες για την περιθαλψη των ελαφρων περιστατικων!
Και καλα καμουν...

Βλεπετε ο μεγαλος κινδυνος απο αυτη την κωλοαρρωστια, δεν ειναι τοσο η στατιστικη αναλογια των θανατων, όσο η κατάσταση ελεγχεται και μπορεί να παρασχεθεί ένα ικανοποιητικό επιπεδο νοσηλειας στους ασθενεις.
Το προβλημα ειναι τι θα γινει αν καταρρεύσει το συστημα, οπως συνεβη στη Ιταλια κι ο κοσμακης πεθαινει ουσιαστικα αβοηθητος απο ελλειψη ΜΕΘ!

Και δεν είναι μόνον το πόσοι θα μπουν, το ποσοι θα βγουν ορθιοι και το ποσοι δεν θα ξαναβγουν ποτε...
Απ' ότι μου εκμυστηρεύθηκαν γιατροι τε και νοσηλευτές, φοβουνται πολύ τις μονιμες βλαβες που μπορει να προκαλεσει αυτό το κερατο! Κι επειδη μιλαμε για Σωτηρια, δηλαδη ενα νοσοκομειο που υποδεχεται και τους "ανανηψαντες", αλλα με χρονια προβληματα στα πνευμονια απο τον κορωνοϊό, τα δεδομενα δεν αμφισβητουνται!
Το "μετά" δεν ειναι παντα εύκολο, ακομα και αν δεν εφτασες να μπεις σε ΜΕΘ!

Γι αυτο αδερφε μου Ελληνοπουλε, δεν ξερω τι γνωμη εχεις γι αυτο το εξωγηινο κουραδακι, που μας στειλανε οι Κινεζοι, αλλα εγω σου λεω - φυλαξου, γιατί η κατασταση δεν ειναι και τοσο ροδινη!
Και ναι μεν μπορει να εχουν μεγαλη δοση αληθειας, καποιες απο τις παμπολλες θεωριες συνωμοσιας που ξαμολαμε εμεις οι μπλογκερς, για να αυξησουμε τα κλικς, αλλα τι να το καμεις που ετσι και σου αφησει μια ΧΑΠ, να εχεις να πορευεσαι - χεσε ψηλα κι αγναντευε!

Α, και κατι ακομα...
Όση ώρα ήμουν στην ουρίτσα [το πολυ 10 λεπτα] για να τακτοποιησω τα χαρτια της εισαγωγης μου, ηρθαν τρια ακομη περιστατικα εισαγωγης στο λογιστηριο - το ενα με covid 19
Δυστυχως, ο ιος ειναι εδω...





Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» ιδρύθηκε από την Σοφία Σλήμαν το 1902 ως πρώτο «λαϊκό» Σανατόριο της Ελλάδας και έκτοτε έχει συνδέσει το όνομά του με την αντιμετώπιση της πνευμονικής φυματίωσης στην χώρα μας.


Το 1936 μετατράπηκε σε «Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου», επεκτάθηκε κτιριακά με παράλληλη σημαντική αναβάθμιση των προσφερόμενων υγειονομικών υπηρεσιών. Μετά το 1945 εγκαταστάθηκε και η πρώτη Φυματιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Από το 1950 το Νοσοκομείο «Σωτηρία» βαθμιαία μεταβάλλεται σε διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο του συνόλου των νοσημάτων του αναπνευστικού, ιδρύοντας παράλληλα το πρώτο εν Ελλάδι κέντρο αντιμετώπισης της αναπνευστικής ανεπάρκειας υπό την Διεύθυνση της κ. Σ. Μαγκριώτη και την πρώτη Θωρακοχειρουργική Κλινική υπό τη Διεύθυνση του Ν. Τσούτη.


Σήμερα το μικρό Σανατόριο των αρχών του 20ου αιώνα αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο πνευμονολογικό κέντρο στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, με ταυτόχρονη και προοδευτική μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο μετά την εγκατάσταση Παθολογικών και Χειρουργικών κλινικών του Ε.Σ.Υ. και του Πανεπιστημίου





Εγω λοιπον δεν σου λεω ότι εχουν δικιο οι χαρδαλιαδες και οι πασης φυσεως διαχειριστες της εξουσιας, που οργανωνουν τεραστιες καμπανιες για το "μενουμε σπιτι" κ.λπ.
Οι στοχοι τους ασφαλως μπορει να επεκτεινονται και σε αλλα πονηρα κολπα. Οπως λογου χαριν να περασουνε τη μοιρασια του Αιγαιου, να προωθησουν τον λαθρεποικισμο και προπαντος να εξουθενωσουν την Ορθοδοξια.
Το θεωρω βεβαιο οτι αυτα αποτελουν το πρωτιστο μελημα τους και μετα ερχεται ηα αντιμετωπιση του κροωνοϊου.
Αν δεν ηταν ετσι, δεν θα τους εβλεπες να παιρνουν μετρα μονο για Ελληνες και να αφηνουν τις ορδες των λαθρεποικων ασυδοτες, να κανουν οτι θελουν...

Ωστοσο, εγω σου μιλαω απο την πλευρα των ασθενων και των ανθρωπων που αναλαμβανουν να τους θεραπευσουν.
Γιατροι και νοσηλευτες στο Σωτηρια δεν βλεπουν μπροστα τους ουτε τον Τσιοδρα, ουτε τον Μητσοτακη.
Βλεπουν ανθρωπους που αγωνίζονται να πάρουν ανάσες και δεν μπορούν!
Και ειμαι βεβαιος πως, αν σας τυχει να δειτε τετοιο πραγμα, θα ξεχασετε και τις θεωριες συνωμοσιας και τα παντα και θα τρεχετε να βρειτε τροπο, να δωσετε ανασες! Κυριολεκτικα!
Στο Σωτηρια δεν ρωτας λοιπον, τη γνωμη εχουν οι μαχητες της πρωτης γραμμης για τον κορωνοϊο και αν ειναι ενα παιχνιδι των Παγκοσμιων Νονων ή όποια άλλη παγκόσμια απατη.
Διότι θα είναι σαν να μπεις σε μπριτζολαδικο και να αρχισεις να τους ρωτας τι γνωμη εχουνε για τους vegan.

Για τους γιατρους και τους νοσηλευτες εκει μεσα, ο κορωνοϊός είναι ο υπαρκτός εχθρός και τον πολεμανε με νυχια και με δοντια!

Το μονο καλό που σου λένε ότι συμβαίνει αυτη την στιγμή είναι ότι τα κρουσματα ειναι δυστυχως αρκετα αλλα εχουν πολυ πιο ηπια συμπτωματα! Λιγοι νοσηλευονται σε ΜΕΘ, εν σχεσει με τα στατιστικα της πρωτης φασσης.
Ωστοσο οι παντες ειναι πολυ ανησυχοι για τη συνεχεια...

Το οτι οι νοσουντες το περνανε ελαφρα, μαλλον οφειλεται στο οτι, οι περισσοτεροι ειναι νεαρης ηλικιας, που το κολλησαν σε καποιο παρτυ! Τι θα γινει ομως οταν θα αρχισουν να ερχονται και κρουσματα απο ευπαθεις ομαδες;
Εγω παραδειγματος χαριν, ειμαι στην πρωτη-πρωτη γραμμη κινδυνου!
Κι αν ξεκινησω χημειοθεραπειες, οπως προβλεπεται, τοτε μεσα στη μεγαλη φουρια [φθινοπωρο] θα εχω κατεσταλμενο ανοσοποιητικο, με τη γριππη και τον κουραδοϊό να κοβουν βολτες στα περιξ.
Και σαν εμενα ειναι χιλιαδες!

Αυτα τρομαζουν τους ανθρωπους με τις ασπρες μπλουζες, εκει στο Σωτηρια...
Δεν στο λενε καθαρα, για να μην ριξουν την καλη σου διαθεση, που ειναι απαραιτητη στη θεραπεια του καρκινου αλλα το βλεπεις στο ματια τους.





Η νοσηλεύτρια που αναλαμβάνει να μου "φτιαξει" την τεχνητη μεθη, διαθέτει έναν ζωώδη αισθησιασμό [χωρις ωστοσο να ειναι ιδιαιτερα ομορφη]
Μου θυμιζει τη Σαρον Στοουν, σε έκδοση Lidl

Το φαρμακο που μου ριχνει στην τραχεια και στα ρουθουνια, για να προκαλεσει τοπικη αναισθησια, εχει τη χειροτερη γευση που μπορειτε να φανταστειτε. Ή μαλλον ειναι αδυνατο να φαντασθειτε την αηδια που προκαλει.
Σημερα που τα γραφω αυτα ειναι Τριτη κι ακομα εχω καταλοιπα της γευσης του, στον ουρανισκο!
Οπως σας ειπα ομως, τα εχω ξαναπερασει αυτα.

H Σαρον Στοουν με ρωταει αν εχω αλλεργιες σε καποια φαρμακα. Ο γιατρός μου [ο ίδιος που με παρακολουθεί εδώ και 3 χρονια] την κόβει αγαρμπα...
- Μην ασχολεισαι τα εχει ξανακανει αυτα... Αλλού τρέχει ο νους του, τωρα...
Ειμαι βεβαιος οτι το περασμενο βραδυ, τον ειχε ξενυχτησει στην κρεβατομουρμουρα η γυναικα του.
Κι απορω καμια φορα ρε παιδι μου, μ' αυτους που επιμενουν σωνει και καλα, απο εναν ελευθερο ανθρωπο, να παθει γαμο!

Ωστοσο προκειται για εναν απο τους καλυτερους πνευμονολογους της Ευρώπης! Ξερω οτι υπαρχουν ανθρωποι που ερχονται απεξω, για να τους θεραπευσει στο Σωτηρία! Και δεν υπολογιζει το χρημα! Την ιδια δουλεια που θα καμει στον ανεργο, θα την καμει και στον εκατομυριουχο. Καρατσεκαρισμενο!

Παρατηρω στα μονιτορ το εσωτερικο του πνευμονα μου.
Απανω-απανω στην οθονη βλεπω το ονοματακι μου, με λατινικα στοιχεια: Lefteris Panusis
Το ολο στησιμο της οθονης μοιαζει με προφιλ στο φεησμπουκ!
Αν δεν ειχα ενα μαρκουτσι στο στομα και στη μυτη, να μου φτανει ως τα πνευμονια, θα εσκαγα στα γελια!
Για κοιτα φιλε μου! Να μην μπορω πια να κανω προφιλ στο φεησμπουκ, ως σεσημασμενος "φασιστας" και να μου καμουν προφιλ στο Σωτηρια! Με εικονιδιο τον δεξι μου πνευμονα!

Η Σαρον Στοουν με παρατηρει παραξενεμένη...
Όταν αρχιζω καπως να συνερχομαι, με ρωταει αν πραγματι χαμογελουσα κατα την ωρα της εξετασης [κατι που δεν πρεπει να το ειχε ξαναδει εκει μεσα]
- Ναι της λεω... Δεν συμβαινει συχνα να μπορω να δω τον εαυτο μου απο τα μεσα...
Ο γιατρος κουναει το κεφαλι...
- Στο ειπα... Άλλα εχει στον νου του, αυτος...
Με καθιζουν σε ενα καροτσακι και με μεταφερουν σε θαλαμο ανανηψης. Θα πρεπει να περιμενω καμια ωρα περιπου, μεχρι να μου περασει η "μεθη".
Μονο μια ωρα, ρε γαμωτο...
Δεν μ΄αφηνανε μεθυσμενο κανεναν αιωνα;





Και μια ευχαριστη εκπληξη!
Εχουν καταφερει, για πρωτη φορα, να περιορισουν τη γραφειοκρατια!

Τοσα χρονια που πηγαινοέρχμαι στο Σωτηρια ρε παιδια, χρειαζομουνα 18 χαρτια, τρεις επισκεψεις σε τρια διαφορετικα γραφεια [και σε διαφορετικα κτιρια] και τουλαχιστον μια ωρα αναμονης, μεχρι να βγανω το εισιτηριο!
Τωρα μου χρειαστηκαν ακριβως 10 λεπτα, σε ενα μονο γραφειο!
Ηταν τοσο απλο, να γινει αλλα δεν ειχε γινει εδω και δεκαετιες!

Και να σας πω και κατι ακομα;
Ειχαν δικιο τα αφεντικα της οικουμενης που αντικατεστησαν τους συριζαιους με τη φαμιλια Μητσοτακη!
Ειναι πολυ καλυτεροι διαχειριστες της εξουσιας, απότι οι καφενοβιοι της αριστερας.

Ο κ. Πολακης για παραδειγμα, ειχε καταφερει να διπλασιασει [κυριολεκτικως] τη γραφειοκρατία, στα νοσοκομεια.
Για να βγανεις ενα εισιτηριο, επρεπε να παρεις σειρα: γραμματεια - γραφειο κινησης - λογιστηριο και ξανα γραμματεια! Και καθε φορα τους ελεγες την ιστορια της ζωης σου!
Τωρα τελειωνεις μια και καλη στο λογιστηριο!

Ειμαι βεβαιος οτι, ενω οι φυσιολογικοι υπουργοι κανουν επιτοπιες επισκεψεις για να δουν τι δεν λειτουργει σωστα και να το διορθωσουν, ο συντροφος Πολακης εκαμε ακριβως το αντιθετο.
Επισκεπτονταν τακτικα τα νοσοκομεια, προκειμενου να βρει τι λειτουργουσε σωστα και να το διαλυσει!


Οταν πλημμύρισε το νοσοκομειο!


Όχι βεβαια οτι τα παντα λειτουργουν τελεια τωρα στα νοσοκομεια.
Στο Σωτηρια παραδειγματος χαριν ειναι προφανης η ελλειψη προσωπικου. Για να καταλαβετε, οταν θα βγουν τα αποτελεσματα απο τη δικη μου βιοψια και φανει καθαρα ο καρκινος μου, μετα θα πρεπει να παω εγω στο νοσοκομειο, να παραλαβω δειγματα απο τον πνευμονα μου και να τα μεταφερω σε ψυγειακι, στην Ιατρικη σχολη του Πανεπιστημιου, οπου θα γινει μοριακος ελεγχος για να διαπιστωσουν τι σκατα μεταλλαγες κανουν τα καρκινικα μου κυτταρα και συνεπως να εκτιμησουν τι θεραπεια θα ακολουθησουν!
Ουτε συζητηση για να μεταφερθουν υπηρεσιακα.
Κι αν δεν εχεις ψυγειακι, σου λενε να πας ν αγορασεις απο τα ειδη καμπινγκ!


Δεν βαριεσαι, μικρο το κακο!
Η αληθεια ειναι οτι, χωρις τα μεσα, εφαρμοζουν πραγματικα πρωτοποριακες θεραπειες. Σας το λεω απο προσωπικη πειρα...


Α, και κατι ακομα...
Ακουσα να λενε [απο εγκυρες πηγες] ότι ο τροπος αντιμετωπισης του κορωνοϊου στο Σωτηρια αποτελει διεθνες υποδειγμα!
Εχουμε πολυ λιγοτερους θανατους και πολυ καλυτερα αποτελεσματα ιασης, απο πολλες υποτιθεται προηγμενες χωρες...


Εκεινο που φοβαμαι οτι μπορει να προκαλεσει τρομερα προβληματα ειναι η απαγορευση των συνοδων, στα νοσοκομεια.
Δεν ξερω πως το ζυγιασαν αυτο, αλλα υπαρχει τρομερη ελλειψη σε νοσηλευτικο προσωπικο. Ειναι δυνατον να μεινουν ολομοναχοι σε θαλαμους των 7-8 ατομων βαρια ασθενεις, χωρις συγγενεις, χωρις συνοδους;
Μαλιστα ακουσα οτι στον Ευαγγελισμο, αφαιρεσαν και τα κουδουνια επικοινωνιας με τις νοσοκομες!


Θα πεθαινει κοσμακης απο μια αιμορραγία και δεν θα υπαρχει ανθρωπος να δωσει μια βοηθεια!


Και πραγματικα ειδα οτι στους διαδρομους των κλινικων στο Σωτηρια δεν υπηρχε ψυχη. Οι ασθενεις βρισκονται ολομοναχοι στους θαλαμους,. χωρις συγγενεις, χωρις στηριξη!
Κι αυτο δεν ειναι μονο πολυ επικινδυνο ειναι και απανθρωπο!
Ειναι βεβαιο οτι θα επιβαρυνει πολυ τον ψυχικο φορτο της νοσηλειας, σε βαθμο ωστε να προκυψουν αλλα προβληματα.
Καποιοι θα πρεπει οπωσδηποτε να το ξανασκεφθουν!


Αυτα λοιπον καλοι μου ανθρωποι, απο τα πρωτα ημερολογια Σωτηριας...
Δυστυχως θα ακολουθησουν και αλλα...
Και καλο ειναι, εξον απο τα οσα ωραια λεγονται [και καλως λεγονται] απο τους "αποξω", να ακουτε ομως και το τι λεγουν και οι "απο μεσα"
Διότι, μακαρι να εισαστε παντοτε στους "αποξω"
Αν ομως δωκει ο διαβολος και... [δεν σας το λεω για να μην κακολογαριαζω...]





Επειγουσα ανακοινωση
Σχολή αστυνομίας της σκεψης Μ. ΧρυσοχοϊδηΑποφασίζομεν και διατάσσομεν: κομμένη η παρλα περι κορωνοϊού![Θα καμετε οτι σας λεμε και θα το βουλωνετε...]

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για αναφορές οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου