Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 03, 2020

Εἶδον τέσσαρας ἀγγέλους ἑστῶτας ..


Χαίρεται

ίσως θα πρέπει να περιμένουμε "σημεία " , μετά την απόφαση, για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ναούς .
Η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στην εκκλησία , ίσως θα φέρει κάποια προειδοποιητικά "σημεία " καιρικά φαινόμενα ,κάποιες πολύ δυνατές ενδείξεις ,που θα βοούν
"ΠΡΟΣΟΧΗ " λοιπόν το τι θα επιλέξετε ,να κάνετε .
Να παρατηρείτε ,τα "σημεία ".Αυτά είναι που θα φωνάζουν ,ο Θεός μιλά με "σημεία " και όχι απευθείας .
Το αφήνει στην κρίση μας ,δεν επηρεάζει ούτε χιλιοστό το "αυτεξούσιο " μας .
Αλλά μας βοηθά όσο μπορεί με τρανταχτές ενδείξεις ,σημεία ,πριν την επιλογή μας.

Ο Θεός ας μας φωτίσει όλους μας .Βρισκόμαστε σε εποχή που ο Θεός έχει παραχωρήσει στον σατανά να μας κοσκινίσει ,σε παγκόσμιο επίπεδο .Η εποχή των ωδίνων που έφεραν οι άκρατες ηδονές ..

Είναι σαν να έστρεψε το πρόσωπο του ο Θεός αλλού...να μην φυσάει άνεμος χάριτος

Αποκ. 7,1 Καὶ μετὰ τοῦτο εἶδον τέσσαρας ἀγγέλους ἑστῶτας ἐπὶ τὰς τέσσαρας γωνίας τῆς γῆς, κρατοῦντας τοὺς τέσσαρας ἀνέμους τῆς γῆς, ἵνα μὴ πνέῃ ἄνεμος ἐπὶ τῆς γῆς μήτε ἐπὶ τῆς θαλάσσης μήτε ἐπὶ πᾶν δένδρον.

Τότε και τώρα ..

Τους έδινε "σημεία" αλλά δεν τα έβλεπαν ,πωρωμένοι και σκοτισμένοι χωρίς "Χάρι"
Πριν την σύνοδο της Φεράρα
Όταν η συνοδεία του αυτοκράτορα του Βυζαντίου ,ήταν στο καράβι και ταξίδευε για την Ρώμη ,με σκοπό να πάει να φιλήσει την" παντούφλα" του πάπα ,έγινε σεισμός .
Στην αναχώρηση τους από τα στενά του Βοσπόρου ,πέθανε ο πάπας , έπεσε επιδημία και πέθαιναν οι καρδινάλιοι ,ο ένας μετά τον άλλον . Μα κανένας Ορθόδοξος .
Τα κειμήλια που αντίκρισαν στον ναό των παπικών ήταν κλεμμένα από το Βυζάντιο .

Κανένας δεν διέκρινε τα "σημεία " μόνο ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ,αρνήθηκε να υπογράψει ..
Τελικά απέτρεψε την επαίσχυντη ένωση ..

Βλασφημία του Αγίου Πνεύματος
Η χρήση μάσκας στην εκκλησία ,είναι βλασφημία της Θείας χάριτος που επιφέρεται εντός του ιερού ναού .

Δηλαδή την "Χάριτος "που μετατρέπει τον νερό σε "αγιασμό " που δεν χαλάει ,όπως ξέρουμε όλοι μας ποτέ ..

Αν θα θέλαμε να δώσουμε ένα γενικό ορισμό της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος, θα λέγαμε ότι αυτή είναι το να απορρίπτει κανείς όχι από άγνοια αλλά θεληματικώς, πεισμόνως, έθελοκάκως, άλαζονικώς και μετά μίσους την αλήθεια, πού μαρτυρείται με καταφάνερο τρόπο από τη θεία αποκάλυψη, από τον Ίδιο τον Θεό, και να αντιστέκεται συνειδητά και με αμετάκλητη απόφαση μέχρι τέλους απέναντι σ’ αυτήν.
Δεν αρνείται ο Θεός να συγχωρέσει αλλά ..
οι ίδιοι έχουν καταστήσει την καρδιά και τη διάνοια τους τόσο πωρωμένη, τόσο σφιχτά κρατούν κλεισμένα τα μάτια τους στο φως της αλήθειας, ώστε είναι αδύνατον να δεχθούν να αλλάξουν γνώμη, να θελήσουν να μετανοήσουν.

Μετά από όλα αυτά όμως ,είναι ευκαιρία να δούμε ποιοι τελικά είναι ποιμένες ,ποιοι μισθωτοί ,ποιοι αρνιά και ποιοι κατσίκια ;

Που μας οδηγούν ; με αυτή την απόφαση , σε Δρόμο χωρίς επιστροφή .
Και τεράστια ευθύνη βαραίνει παράλληλα και τους ποιμένες, αλλά και εμάς .
Παραχώρησε ο Θεός να συμβεί αυτό ,για να μας "κοσκινίσει " ο σατανάς
Πλέον, δυστυχώς για τον άνθρωπο αυτόν, ή Χάρις του Θεού ή παντοδύναμη, «ή τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα άναπληρούσα», δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ό Θεός θέλει, αλλά δεν μπορεί να τον ελεήσει, διότι ό ίδιος δεν θέλει να ελεηθεί.
Μ’ αυτήν την έννοια ό ορισμός πού δώσαμε παραπάνω μπορεί να αποδοθεί και ως έξης: Βλασφημία κατά του Άγιου Πνεύματος είναι ή θεληματική αμετανοησία του ανθρώπου.

Αυτή είναι και ή τύφλωση του ή εθελούσια, αυτή και ή τιμωρία του ή αιώνια στην Κόλαση. Αυτή και ή ίδια ή Κόλαση: Ότι ό ίδιος διάλεξε για τον εαυτό του· το να μένει δηλαδή για πάντα στο σκοτάδι.


Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας .

Γ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου