Σπιτικά κρακεράκια για όλες τις ώρες
Συστατικά
Κρακεράκια τυριών
90 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
6 γρ αλάτι
60 γρ βούτυρο
70 γρ γραβιέρα
2-3 κουταλιές νερό
Κρακεράκια με πάπρικα
150 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
100 γρ βούτυρο
75 γρ γραβιέρα
Πάπρικα-Ρίγανη
1 κρόκο + 1 ασπράδι
2 κουταλιές νερό
Οδηγίες
Συστατικά
Κρακεράκια τυριών
90 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
6 γρ αλάτι
60 γρ βούτυρο
70 γρ γραβιέρα
2-3 κουταλιές νερό
Κρακεράκια με πάπρικα
150 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
100 γρ βούτυρο
75 γρ γραβιέρα
Πάπρικα-Ρίγανη
1 κρόκο + 1 ασπράδι
2 κουταλιές νερό
Οδηγίες
- Βάζουμε στο μπέντερ 60 γρ κρύο βούτυρο, 90 γρ αλεύρι γ.ο.χ. και χτυπάμε να γίνουν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε 70 γρ γραβιέρα, 2-3 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος βάζουμε 6 γρ αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την τοποθετούμε σε μεμβράνη και της δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Εναλλακτικά αναμειγνύουμε 100 γρ κρύο βούτυρο, 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ. μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε 75 γρ γραβιέρα, 1 κρόκο αυγού 2 κουταλιές κρύο νερό και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την τοποθετούμε σε μεμβράνη και της δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε τις ζύμες σε φύλλα και κόβουμε κρακεράκια με ένα κουπ πατ.
- Τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Προσέχουμε η ζύμη να μην είναι χοντρή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου