Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 07, 2020

Ένας διαφορετικός… καλλιτέχνης με έργα αξίας χιλιάδων δολαρίων




Αν δυσκολεύεστε να πείσετε κάποιον ότι τα πάντα είναι δυνατά, μπορείτε απλά να του αναφέρεται το παράδειγμα Pigcasso, ενός χοίρου 204 κιλών ο οποίος, μετά τη διάσωσή του από σφαγείο της Νότιας Αφρικής σε ηλικία τεσσάρων εβδομάδων, κάνει… καριέρα σαν καταξιωμένος ζωγράφος!



Η Νοτιοαφρικανή ακτιβίστρια, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα ζώων, Τζόαν Λέφσον, υιοθέτησε τον Pigcasso μετά τη διάσωση του από το σφαγείο πριν από μερικά χρόνια. Η Τζόαν προσέφερε καταφύγιο, φαγητό αλλά και μια ποικιλία παιχνιδιών στο ταλαντούχο ζώο.


Μεταξύ αυτών των παιχνιδιών υπήρξαν μερικοί καμβάδες που φάνηκαν να κεντρίζουν την προσοχή του ζώου. Εντυπωσιασμένη η Τζόαν άφησε και μερικές μπογιές στον Pigcasso για να δει τι θα κάνει. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι…ο Pigcasso άρχισε να ζωγραφίζει.





Ο Pigcasso αποδεικνύει ότι αγαπά τον καμβά και τις μπογιές. Δείχνει μάλιστα τέτοιο πάθος και ταλέντο που έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια δική του γκαλερί στο αγρόκτημα διάσωσης ζώων, που του προσέφερε η Τζόαν. Ο…μοναδικός αυτός καλλιτέχνης φαίνεται ότι ενδιαφέρει τους συλλέκτες έργων τέχνης, οι οποίοι πληρώνουν έως και 2.000 δολάρια για να πάρουν στα χέρια τους ένα πρωτότυπο πίνακα του Pigcasso.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου