Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 08, 2020

Η μάσκα που τόσο πολύ σε ενόχλησε

Τελικά σε ενόχλησε τόσο πολύ αυτή η μάσκα…

Γράφει ο Αθανάσιος Στεργίου

Στο βαθμό λοιπόν που επιλέγω για τους δικούς
μου λόγους, βγάζω την εσωτερική μου μάσκα και ξεκινάμε. Αυτό που έχει συμβεί έχει πάρα πάρα πολλές διαστάσεις ανάγνωσης και ανάλυσης. Εδώ θα δούμε μία από αυτές, η οποία δεν αναιρεί τις υπόλοιπες.

Όταν λέμε κρυστάλλωση στο υλικό πεδίο, εννοούμε κάτι άυλο το οποίο εφόσον έχει τροφοδοτηθεί καταλλήλως τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, και έρθει η ώρα του, εμφανίζεται στην ύλη. Σε αυτό που βλέπεις δηλαδή και αισθάνεσαι με όλες ή κάποιες από τις πέντε αισθήσεις σου.

Η πληροφορία λοιπόν έρχεται όταν δεις το ατομικό επίπεδο σε μίκρο κλίμακα και την επέκτασή του στο συλλογικό σε μάκρο κλίμακα.

Από τις εκατοντάδες αλληλεπιδράσεις που έχεις κάθε μέρα, από τόσο πίσω στα χρόνια όσο θυμάται η μνήμη σου μέχρι αυτή την στιγμή, ρώτησέ σε κάτι:

– Πόσες φορές είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου απέναντι σε σένα, στους γύρω σου, σε όσους συναναστρέφεσαι, σε όσα ποστάρεις;
– Πόσες φορές εκφράζεις την αλήθεια σου;
– Πόσες φορές θυσιάζεις την αλήθεια σου στους βωμούς του φόβου, του τι θα πουν οι άλλοι, του να είσαι αρεστός, του να μη πληγώσεις, του να μη πληγωθείς, του συμφέροντος, του να μη δείξεις αδυναμία, του να μη σε δουν;

Στα καρναβάλια (πέρα από την ετυμολογία “αφαιρώ το κρέας”, και τον ελληνικό “μύθο” γύρω από τη γονιμότητα, υπάρχει και το συνθετικό Βάαλ, για ψάξε) έχεις αναρωτηθεί με τι χαρά και τι προετοιμασία, πόσοι ζουν το μασκά-ρεμα; Τους ρόλους; Γενικά στον χείμαρρο του “τρέντυ” και κάποιων παραδόσεων για να είμαστε “ιν” αφήνουμε το όποιο ρέμα να μας πάρει χωρίς να ξέρουμε ποιες είναι οι “ποιότητες” πίσω από τις ορατές γραμμές του τετραδίου της ζωής.

Αυτή είναι η έννοια της Αφύπνισης Συνείδησης:

Να είσαι συνειδητός, να ερευνάς, να ξέρεις τι σου γίνεται και να αναζητάς μεγαλύτερα βάθη και εύρη αντίληψης χωρίς να ταυτίζεσαι – φανατίζεσαι. Ειρηνικά ετοιμοπόλεμος.

Άρα, εφόσον οι περισσότεροι αν όχι όλοι από εμάς, χρόνια τώρα φοράμε μάσκες και πανοπλίες αποκρύπτοντας την αλήθεια μας, βάζωντάς την κάτω από όλα τα άλλα κατά σύνολο, ήταν επόμενο, για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους κάποια στιγμή να την φορέσουμε και επίσημα. Εδώ πάει και το “τόσο σε ενόχλησε τελικά”; Όχι για να φορτώσεις, αλλά για να ξυπνήσεις και να δεις πως αυτό το κάνεις εσύ πρώτος και πρώτη όλη σου τη ζωή. Και ο καθρέφτης – πραγματικότητα – μορφογεννητικό πεδίο, τώρα σου το έφερε μπροστά για να το δεις. Κάτω από το πρίσμα ασφαλώς μια υποτιθέμενης συγχρονικότητας και ενός “Πρόβλημα – Δράση – Αποτέλεσμα”. Ποιο αποτέλεσμα, για ποιους και από ποιους;

Σε ένα βαθμό ναι προστατεύει. Τώρα αν προστατεύει 5% – 10% – 30% επειδή “κάποια” από τα νανοσωματίδια του ιού “βρίσκουν” στις ημιπερατές ίνες της όπως “η αποπνικτική” στο εσώρουχο, δεν θα τοποθετηθώ. Όπως επίσης επιλέγω να βάλω την μάσκα μου και όσον αφορά την αλήθεια πίσω από το τι παίζει πίσω από όλο αυτό, καθώς και τι ζημιά κάνει η αλόγιστη χρήση της τόσο σωματικά όσο και νοητικά. Υπάρχουν αρκετοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με περισσότερες γνώσεις που “βγάλαν” τη δική τους και μοιράστηκαν μέρος της αλήθειας η οποία λογοκρίθηκε, κάποιες φορές ορθά, αρκετές όμως, εσκεμμένα.

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως ακόμα κι αυτό, με το όποιο βαρύτατο ψυχολογικό, σωματικό, και σε ένα βαθμό ανεπανόρθωτο οικονομικό κόστος, είναι η ευκαιρία να καταλάβεις πως το μέσα σου επιδρά στο έξω σου. Βοήθησε να μειωθεί το πάρτυ του διαίρει και βασίλευε και του κάθε εμφυλίου και κατανόησε πως δεν έχουν όλοι τις ίδιες γνώσεις, εσωτερική δύναμη και επίπεδα αντίληψης. Κατανόησε επίσης πως αν στις ειδήσεις και παντού το κεντρικό θέμα ήταν τα παιδάκια που πεθαίνoυν από την πείνα, οι άνθρωποι που πεθαίνουν από το κάπνισμα και τα ναρκωτικά και τα τροχαία, η φτώχια πλανητικά, η ζημιά που κάνουμε στο περιβάλλον και στους γύρω μας με τις επιλογές και συμπεριφορές μας, η “φάση” θα ήταν αρκετά διαφορετική. Όπως επίσης και ο εγκεφαλικός προγραμματισμός. Τα νούμερα σε σχέση με την “πανδημία #1” είναι αστρονομικώς υπερπολλαπλάσια. Όχι επειδή μπήκαμε σε σωματική “καραντίνα” και γλιτώσαμε το επί X, αλλά επειδή οι βασικές αλήθειες που πονάνε ή δεν εξυπηρετούν “συμφέροντα”, έχουν μπει σε αντιληπτική καραντίνα.

Αν είσαι από αυτούς που “ξέρουν”, βοήθησε με ένα τρόπο που ενώνει και μιλάει στο επίπεδο αυτού που μπορεί να κατανοήσει. Αν είσαι από αυτούς που είναι στον φόβο ή στην οργή, κατανόησε ότι αυτά, ναι είναι ανθρώπινα και μπορεί να έχεις κάθε λόγο, αλλά δεν σε εξυπηρετούν και βλάπτεις εσένα. Ψάξε, μίλα, διάβασε πολύπλευρα και με μαχητικά ερευνητικό πνεύμα, ανέβασε αντίληψη πριν μπεις σε αντίδραση. Εστίασε στην συνειδητή δράση. Κι όσο για το σίκουελ, κάνε μπάνια πολλά, φτιάξε διατροφή, ξεκίνα άθληση και υιοθέτησε συνήθειες και τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς που ανεβάζουν τόσο τη δόνηση όσο και το ανοσοποιητικό σου. Θα τα χρειαστείς.


Η λαγουδότρυπα πάει πολύ βαθιά. Ξεκίνα να δυναμώνεις να σε αγαπάς να σε αποδέχεσαι να σε αναβαθμίζεις, και ξεκίνα να αφαιρείς την εσωτερική σου μάσκα, καθότι αυτό ήταν απλά μια πρόβα. Και παράλληλα ευκαιρία για να ξυπνήσουμε. Είμαστε σε διχάλα, και η “κρίσιμη μάζα” χρειάζεται ενίσχυση αν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου