Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 07, 2020

Τι είναι αυτό που δεν ξέρεις για το Facebook;

Το γνωστό σε όλους Facebook δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καινοτόμα ιδέα, κάτι που δεν
υπήρχε και κανείς δεν ήξερε ότι ήθελε μέχρι που εμφανίστηκε. Είναι μια δέα που αλλάξε πολλά στο πως αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική αλλά και την επιχειρηματική μας δραστηριότητα και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει. Τι είναι όμως αυτό που δεν ξέρεις για το Facebook;

Η ιστορία του Facebook

imagesΤο Facebook έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά της 4 Φεβρουαρίου το 2004 και από τότε άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την κοινωνικότητα. Ιδρυτές του είναι ο γνωστός σε όλους Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο όχι και τόσο γνωστός συγκάτοικος του στο πανεπιστήμιο ο Εντουάρντο Σάβεριν.  Όταν ξεκίνησε η ονομασία του ήταν Facemash, ύστερα εξελίχθηκε σε Thefacebook και πιο μετά για λόγους μάρκετινγκ το “the” χάθηκε και έμεινε το Facebook.


Αρχικά λειτουργούσε ως μια πλατφόρμα ανοιχτή μόνο στους φοιτητές του Χάβαρντ. Τον Μάρτιο του 2004 επεκτάθηκε και στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Στάνφορντ και το Γαιλ. Με την πάροδο του χρόνου ήταν ανοιχτό στα περισσότερα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στις 26 Σεπτεμβρίου το 2006 έγινε το μεγάλο «μπαμ» το Facebook ήταν πλέον προσβάσιμο σε οποιονδήποτε άνω των 13 με επικυρωμένη διεύθυνση e-mail.

Τα οικονομικά στατιστικά του Facebook

Υπολογίζεται ότι μόνο κατά τους 3 πρώτους μήνες του 2016 το Facebook είχε συγκεντρώσει1.5 δις. δολάρια, ενώ, η IPO (αρχική δημόσια προσφορά) του συγκέντρωσε 16 δις. δολάρια καταστώντας το την 3η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην ιστορία των ΗΠΑ. Το Facebook πλέον είναι η 5η πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο καθώς η εκτιμώμενη αγοραία αξία του είναι 321 δις! Σε αυτό συνεισφέρει το γεγονός ότι από το 2012 έως και σήμερα έχει ξοδέψει περισσότερα από 25 δις. στην εξαγορά των ανταγωνιστών του όπως το Instagram, το WhatsApp και το Oculus.

Πόσοι πραγματικά χρησιμοποιούν το Facebook;

Το Ιούλιο του 2016 στο Facebook ήταν καταγεγραμμένοι 1.71 δις. ενεργοί χρήστες, δηλαδή το 38.6% του παγκόσμιου πληθυσμού
Την ημέρα υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούν το Facebook 1.083 δις. άτομα
Ο μέσος όρος φίλων που έχουν οι χρήστες στο Facebook είναι 338 ενώ το ελάχιστο υπολογίζεται γύρω στους 200
Οι μισοί χρήστες του διαδικτύου που δεν χρησιμοποιούν το Facebook συζούν με κάποιον που το κάνει και το 24% αυτών δηλώνει ότι παρακολουθούν το Facebook από τον δικό του λογαριασμό.
Υπολογίζεται ότι περίπου 81 εκατ. προφίλ είναι ψεύτικα
Ποια είναι τα στατιστικά του Facebook

Το 62% των συνδέσεων στο Facebook αναλογεί σε καταναλωτές που θέλουν να εγγραφούν σε εφαρμογές και ιστοσελίδες επιχειρήσεων και υπηρεσιών
80 εκατ. άτομα χρησιμοποιούν το Facebook Lite μια εφαρμογή για συνδέσεις μικρής ταχύτητας
Tο εργατικό δυναμικό του είναι 12.691 άτομα
Οι χρήστες ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου 20 λεπτά από την μέρα τους στην ιστοσελίδα.
Υπολογίζεται ότι οι χρήστες πατάνε περίπου 4 εκατ. likes το λεπτό.
Περισσότερες από 250 δις. φωτογραφίες έχουν ανέβει στο facebook μέχρι στιγμής, δηλαδή περίπου 350 εκατ. φωτογραφίες την ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου