Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 26, 2020

Η εικόνα του Πρωθυπουργού - Μωυσή ξεφτίζει επικίνδυνα ...

Του Περικλή Δανόπουλου

Το Ελληνικό παράδοξο... Την εποχή της έξαρσης

του κορωνοιού, με 70-80 κρούσματα ημερήσια, διατάχτηκε γενικό lockdown. Και σήμερα, με τριπλάσια και τετραπλασια κρούσματα, δεν αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Υπάρχει λογική εξήγηση; Ασφαλώς υπάρχει.


Όλα έχουν την πηγή τους, στο περιβόητο πολιτικό κόστος. Τον χειμώνα η κυβέρνηση ήταν φρέσκια, τα εκτυφλωτικά φώτα της προπαγάνδας υπέρ του πρωθυπουργού σούπερμαν, τύφλωναν τα μάτια των πολιτών και παρέμεναν ''άλαλα τα χείλη των ασεβών''. Τότε όλα παρουσιάστηκαν σαν μια περιπέτεια, κλεινόμαστε σπίτι για καλό σκοπό, χειροκροτούσαμε τους γιατρούς όπως μας προέτρεπε η τόσο κομψή σύζυγος του Πρωθυπουργού. Ο φόβος ήταν φρέσκος, η εργαλειοποίηση του ισχυρή. Η αγιοποίηση των Τσιόδρα- Χαρδαλιά μεγάλη.


Πέρασαν μήνες από τότε. Και έγιναν πολλά. Ο υπνωτισμένος κόσμος κατάλαβε σιγά σιγά πως η αντιμετώπιση της αρρώστιας γίνονταν με τρόπο ερασιτεχνικό έως οπορτουνιστικό. Ο κόσμος είδε το χωρίς προφυλάξεις άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστες, την αργοπορία στο να ενισχυθεί ο στόλος των μέσων μαζικής μεταφοράς, είδε να ξοδεύονται τεράστια ποσά σε αηδίες , αλλά όχι σε προμήθεια τεστ και άλλα πολλά. Και είδε για μια ακόμα φορά, την ηγεσία να του πετά το μπαλάκι, να τον απειλεί, να το φοβίζει.


Όλα αυτά , έκαναν την εικόνα του Πρωθυπουργού - Μωυσή να ξεφτίζει επικίνδυνα. Και αυτό είναι το πιο σοβαρό ζήτημα. Και επομένως, ένα νέο lockdown θα δημιουργούσε οργή και αντίδραση. Ασυγχώρητο πολιτικά να μην το μετράς, αν θες να παραμείνεις στην εξουσία για πολλά χρόνια.


Φυσικά δεν ήταν λύση το lockdown. Όμως τίποτα δεν αλλάζει. Και πάλι η κατάσταση αφήνεται στην τύχη. Καμία σοβαρή αντιμετώπιση. Λεωφορεία που ΘΑ έρθουν, κλίνες που ΘΑ αυξηθούν, γενικευμένα τεστ, που ΔΕΝ θα έρθουν γιατί κοστίζουν....


Φυσικά και το οικονομικό κόστος παίζει τεράστιο ρόλο , αφού οι σύγχρονοι....τεχνοκράτες συνιστούν περικοπές επιδομάτων, άρα όχι κλείσιμο και όχι νέα επιδόματα. Δεν πρέπει να εξαντλούνται τα χρηματικά διαθέσιμα σε αντιπαραγωγικά επιδόματα και όχι σε... βοηθήματα σε πολιτικούς φίλους επιχειρηματίες.


Είναι πλέον ζήτημα αναπνοής για τον λαό... πόσο θα κρατήσει στο μακροβούτι. Για να βγει στην επιφάνεια και να συνεχίσει να κολυμπά στην ανοιχτή θάλασσα, δίπλα στα πολιτικά καρχαριοειδή ... ψάχνοντας για στεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου