Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Τα άγρια πλάσματα της Αφρικής φωτογραφημένα με θεαματικό τρόπο τη νύχτα

Mετά από απόπειρες που κράτησαν τρεις νύχτες, ο Ούγγρος φωτογράφος Bence Máté που είχε
στρατοπεδεύσει στη Νότια Αφρική, βρήκε το φλας από την κάμερα που είχε τοποθετήσει στη σαβάνα σπασμένο από άγρια ζώα. Φοβούμενος πως η κάμερα θα ήταν το επόμενο θύμα της περιέργειας των ζώων, έφτιαξε μια πέτρινη κατασκευή προστασίας και καμουφλάζ και τριγύρω άπλωσε σκόνη τσίλι για να αποτρέψει τους ελέφαντες από το να πλησιάσουν. Στην αποστολή του που κράτησε ένα μήνα συγκέντρωσε 50.000 λήψεις, αλλά κατέληξε να κρατήσει μόνο 10 εικόνες.


Το πορτφόλιο αυτό διακρίθηκε στην κατηγορία «Άγριες Ιστορίες» του διεθνούς διαγωνισμού 2017 World Press Photo Contest και αναδημοσιεύτηκε από πολλά ξένα μίντια ως μια σπάνια καταγραφή της φύσης που αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά των εντυπωσιακών πλασμάτων της Αφρικής. Αυτό που κάνει ιδιαίτερα θεαματικές τις εικόνες είναι ο φωτισμός και οι σκιές με φόντο τον αφρικανικό έναστρο ουρανό.Διστακτικοί και πάντα σε επιφυλακή νεροβούβαλοι προσεγγίζουν μια μικρή λίμνη για να ξεδιψάσουν


Ο μεγαλύτερος ελέφαντας του εθνικού πάρκου Zimanga Game Preserve στο νερόλακο


Ο μεγαλύτερος ελέφαντας του εθνικού πάρκου Zimanga Game Preserve στο νερόλακο


Ο μεγαλύτερος ελέφαντας του εθνικού πάρκου Zimanga Game Preserve στο νερόλακο


Ελέφαντας και ζέβρα παρέα υπό το φως του φεγγαριούΟι ζέβρες στο νερόλακκο


Πλατώνια ( Fallow deers) κινούνται στη σαβάναΜπλε ερωδιοί
Διστακτικοί και πάντα σε επιφυλακή νεροβούβαλοι προσεγγίζουν μια μικρή λίμνη για να ξεδιψάσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου