Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 24, 2020

Αυτός είναι ο λόγος που το ποντίκι του υπολογιστή λέγεται… ποντίκι!

 


Υπάρχουν δύο εκδοχές γι’ αυτό το όνομα

Πρόκεται για ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία του υπολογιστή και βασικό αξεσουάρ του. Ο λόγος για το ποντίκι. Το οποίο αν μη τι άλλο έχει παράξενο όνομα που μοιάζει σχεδόν ανεξήγητο. Και όμως χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολλές εργασίες σε έναν υπολογιστή. Για ποιο λόγο όμως τελικά ονομάζεται έτσι;

Για το όνομα ποντίκι υπάρχουν δύο εκδοχές. Σύμφωνα με τον Ντάγκλας Ένγκελμπαρντ, ο οποίος είναι και δημιουργός του, η ονομασία αυτή δόθηκε από την αρχή ενώ ζήτησε και συγγνώμη γι’ αυτό. «Δεν ξέρω γιατί το λέμε ποντίκι. Μερικές φορές θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Απλά πήρε αυτό το όνομα στην αρχή και δεν άλλαξε ποτέ», υποστήριξε.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με τον Ρότζερ Μπέις, ο οποίος είναι σχεδιαστής, η προέλευση της ονομασίας είναι διαφορετική. Στα αρχικά στάδια, ο κέρσορας ονομαζόταν cat, που σημαίνει γάτα στα αγγλικά. Έτσι, αυτό που προκαλούσε τις κινήσεις του ονομάστηκε ποντίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου