Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 29, 2020

Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

 

Ελαφριά και λεπτή γεύση που μπορεί να σταθεί άξια ως κύριο πιάτο στο τραπέζι συνδυασμένη με παγωμένο λευκό κρασί.

Υλικά

1,5 κιλό κολοκύθια τριμμένα στον τριφτή
3 πράσα
4 κρεμμύδια ξερά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι τρίμμα φέτας
1 ποτήρι διαφορά τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο
3 αυγά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι όσο σηκώσει (το πολύ 5 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση

Αφού τρίψετε τα κολοκύθια τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους κι εν συνεχεία τρίβετε τα κρεμμύδια καθώς και τα πράσα. Όταν και τα κολοκυθιά έχουν βγάλει όλα τα υγρά τους τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταία ρίχνετε την φρυγανιά και το αλεύρι.
Για να καταλάβετε ότι το μείγμα σας είναι έτοιμο θα δείτε όλα τα υλικά ομογενοποιημένα και η ζύμη δεν θα είναι ούτε σφικτή αλλά ούτε νερουλή, θα είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε μόλις γείρετε το μπολ που την ετοιμάσατε, στο λαδωμένο ταψί, να αρχίσει να ρέει μονό του το μείγμα με μια ,μονό μικρή βοήθεια του κουταλιού σας.

Μην ξεχάσετε να λαδώσετε καλά το ταψί σας και στο πλάι όπως επίσης να ρίξετε λίγο επιπλέον φρυγανιά από πάνω από το μίγμα για να γίνει ωραία η κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου