Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 25, 2021

«Πάρτι μπαταχτσήδων» με τα μειωμένα ενοίκια: Το κόλπο με τις αναστολές σύμβασης εργασίας

Άλλα... κόλπα από επαγγελματίες «μπαταχτσήδες» που εκμεταλλεύονται το καθεστώς μείωσης ενοικίων και… στήνουν «κομπίνες» για να μην καταβάλουν τα μισθώματα που τους αναλογούν: Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να φέρει διάταξη στη Βουλή που θα ξεκαθαρίζει ποιοι έχουν δικαίωμα σε «κουρεμένα» ενοίκια και ποιοι όχι. «Μαγείρεμα» και για τους δικαιούχους απαλλαγής ενοικίου τον Μάρτιο.


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης


Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί διάταξη για την απαλλαγή από τα ενοίκια Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου και αμέσως μετά την ψήφισή της, θα εκδοθεί η απόφαση που θα ξεκαθαρίζει τι πληρώνουν και τι όχι οι κλειστές επιχειρήσεις όσο και οι ανοιχτές που εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ. Σε όσες έχει επιβληθεί κρατικό «λουκέτο» θα αποσαφηνίζεται η απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου, ενώ για τις ανοιχτές αλλά πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις θα αναφέρεται μείωση ενοικίου κατά 40%.


Έστησαν πάρτι με μειωμένα ενοίκια οι «μπαταχτσήδες»

Την ίδια ώρα επαγγελματίες «μπαταχτσήδες» έχουν στήσει… κανονικό πάρτι εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση που επικρατεί γύρω από το ποιος είναι δικαιούχος και σε τι ποσοστό της μείωσης ενοικίου. Και όχι μόνον αυτό. Ορισμένοι στήνουν ολόκληρες «κομπίνες» για να πετύχουν τον στόχο τους. Είναι ενδεικτικό ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων «κόπηκαν» από δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης για δύο κυρίως λόγους: Ποιοι είναι αυτοί;

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου