Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 23, 2021

Διερευνητικές: ''Συνομιλίες τώρα ευνοούν μόνο τον καταπατητή''

Του Δημήτρη Σταθακόπουλου

Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τα όρια ανοχής και

καλοπιστίας προς την Τουρκία. Δεν υπάρχει λόγος να διακατέχεται από φοβικά κατευναστικά σύνδρομα . Όπως γράφω και λέω εδώ και χρόνια , πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει, αφενός γιατί η Γείτονα δεν είναι ανόητη, αφετέρου το ” πεδίο μάχης” ” ( Αιγαίο – Θράκη) ευνοεί την Ελλάδα. Παρότι η αναλογία είναι 1 προς 8, είμαστε περισσότερο αξιόμαχοι.


Η Τουρκία είναι κατεξοχήν χώρα της εκ του ασφαλούς δράσης, της πολιορκίας δηλαδή , της εξάντλησης του αντιπάλου , της στρεψοδικίας και της αλά Τούρκα ερμηνείας της λογικής , του δικαίου και της ηθικής. Δρα πάντοτε ως δούρειος ίππος συμφερόντων τρίτων, με σκοπό το άκοπο όφελός της ( επιτήδειος ουδέτερος ) , ασκώντας αλισβερίσι ( συναλλαγή παζαρέματος ) και φυσικά δεν θα γίνει αφορμή διαλύσεως του ΝΑΤΟ, αν συγκρουστεί μ’ εμάς , αφού αμφότεροι είμαστε τάχα Νατοϊκοί σύμμαχοι.


Από την 61η προσέγγιση Ελλάδος – Τουρκίας, στον παρόντα χρόνο, η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι ( όσο και εάν στεναχωρώ τους αισιόδοξους ) , από τη στιγμή που η Γείτονα ως “γκρίζος λύκος, έστω κι άν εγέρασε, κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του” . Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να βιάζεται κάνοντας εύκολη τη ζωή της Τουρκίας, που τώρα βρίσκεται με μηδέν αποτελέσματα και εν αδίκω.


Οποιαδήποτε συνομιλία στην παρούσα , ευνοεί μόνο τον καταπατητή , δεν θα φέρει ηρεμία , θα αποθρασύνει έτι περαιτέρω τη Γείτονα , που θα χρησιμοποιήσει τις διερευνητικές ως αφετηρία δικολαβικών απαιτήσεων και κέρδους με τη λογική του ” ροκανίσματος” . Λίγο λίγο να κερδίσει όσα θέλει.



Εφόσον δείξει μια διετή αποχή από κάθε πρόκληση και αμφισβήτηση , αποκαταστήσει όσα διαταράσσει, αποδεχτεί τις υποχρεώσεις της προς την Κύπρο , τους Ρωμιούς, τη χώρα μας, τότε βλέπουμε εάν θα συνομιλήσουμε ,κυρίως μετά το 2023 ( 100ετία Τουρκικής Δημοκρατίας ) όπου πιθανολογώ θα κορυφώσει τις διεκδικήσεις της.


Κατά τα λοιπά , μην ξεχνάμε πως η Γείτονα, ήταν και είναι παρούσα στην Ελλάδα με ιδιωτικά και δημόσια έργα ( ως υπεργολάβος ) κάτι που επιτρέπει ο Ν. 4412/16 , ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής οδηγίας. Περισσότερο αυτή τη διείσδυση φοβάμαι , παρά την πολεμική σύγκρουση και τις φοβέρες που κάνει.


Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη χρήση συμβολικών ημερομηνιών από την Τουρκία , όπως στο παρελθόν και στο παρόν, όπου στα 25 χρόνια από τα Ίμια, θα γίνει διερευνητική συνάντηση , ενώ την 25η Μαρτίου ( επέτειος, 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ) θα περιμένει να ωφεληθεί από τη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ . Ουσιαστικά αντιστρέφοντας το νόημα των επετείων, είναι σαν να μας εμπαίζει


Πηγή: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου