Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 23, 2021

Έδιωξαν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το Φλοίσβο και έφεραν μια ΜΚΟ


 Έδιωξαν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το πάρκο ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο και έφεραν μια ΜΚΟ που θα δημιουργήσει εκθετήριο με φωτογραφίες

Σε φωτογραφία στα γραφεία μιας ΜΚΟ αναμένεται στο εξής να βλέπουν οι επισκέπτες του Πάρκου Ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ το οποίο έχει εξοστρακιστεί στην Βόρεια Ελλάδα και όπως είχαμε προβλέψει δεν πρόκειται να επιστρέψει.


Αντί του πλοίου που αντιστάθηκε κατά της χούντας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής εξ ονόματος του Ελληνικού Δημοσίου μας φέρνει την ΜΚΟ με των επωνυμία ΑμΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ» να εγκατασταθεί στον Φλοίσβο και να φτιάξει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «χώρο προβολής της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα, στην περιοχή του Φλοίσβου, Παλαιού Φαλήρου».

Με τις ευλογίες των αρμοδίων υπουργείων, του κόσμου της ελληνικής ναυτιλίας και τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, η ιστορία του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και όλων των ανθρώπων που έχουν στην πορεία του ελληνισμού αγκαλιάσει με την επαγγελματική ή ερασιτεχνική δράση τους τη θάλασσα, θα αποκτήσει το δικό της σύγχρονο χώρο, όπου θα προβάλλεται η τέχνη, η παράδοση και το μέλλον τόσο της ναυτοσύνης όσο και της στενής σχέσης μας ως λαού με τη θάλασσα.



Για την ιστορία, ας αναφέρουμε όλους όσοι ήταν παρόντες στην τελετή:

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την παρουσία των κ.κ. Ιωάννη Ζερβάκη, Σύμβουλο του κ. Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνεργασία του Κράτους με την Κοινωνία των Πολιτών, Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ιωάννη Γκοντικούλη και Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναυάρχου Γεώργιου Καμπουράκη ΠΝ. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε με την παρουσία του, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αθανάσιος Βάλαρης.
Ποια είναι η ΜΚΟ με έδρα τη Δράμα

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Δράμα. Σκοποί της εταιρείας είναι η προαγωγή του πολιτισμού, της τεχνολογίας, της επιστήμης και η ανθρωπιστική υποστήριξη προσώπων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς.Έδιωξαν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το Φλοίσβο και έφεραν μια ΜΚΟ

Έδιωξαν το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ από το Φλοίσβο και έφεραν μια ΜΚΟ

Ειδικότερα, οι μη κερδοσκοπικοί και κοινωφελείς σκοποί της εταιρείας είναι:

  • α) Η προστασία, ανάδειξη και διατήρηση της ιστορίας, της τέχνης και τεχνολογίας που σχετίζεται με την φωτογραφία και την κινούμενη οπτική εικόνα.
  • β) H προστασία και προβολή της βιοποικιλότητας του νομού Δράμας.
  • γ) Η προστασία και ανάδειξη κτηρίων και εν γένει χώρων μορφωτικού, ιστορικού και φυσικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Δράμας.
  • δ) Η στήριξη του αθλήματος της σκοποβολής και της διάδοσης του στη νεολαία.
  • ε) Η χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων και βραβείων σχετικών με τους σκοπούς της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ενεπλάκη στην αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

Μήπως τελικά στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορίας θα πρέπει η ΜΚΟ να αναδείξει το ΒΕΛΟΣ;


πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου