Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 24, 2021

Περίεργες υπόθεσεις με UFO στην Ρωσία από τα νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA


 Πρόσφατα, 700 ταξινομημένα έγγραφα CIA δημοσιεύθηκαν ταυτόχρονα, τα οποία περιγράφουν περιπτώσεις παρατήρησης περίεργων αντικειμένων στον ουρανό μονο παρατήρησης (!). Σε αυτά, μεταξύ άλλων, γράφουν για μια περίεργη υπόθεση με UFO στην Ρωσία που φαινεται να έχει σχέση με την έκρηξη στη Βηρυτό πριν κάτι μήνες, και είπαν δήθεν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μεγάλες ποσότητες νιτρικής αμμωνίας, δήλαδη απο λιπάσματα που ηταν σε αποθήκες στο λιμάνι ένω πουθενά στην ιστορία δεν έχει προκληθεί τετοια έκρηξη δηθεν από λιπάσματα (!) .

Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου Black Vault John Greenwald Jr. είπε ότι χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να πείσει τη CIA να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα UFO στέλνοντας χιλιάδες αιτήματα στον οργανισμό βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης.


Μια υπόθεση στη Ρωσία που αναφέρεται σε αυτά τα έγγραφα σχετίζεται με την μυστηριώδης έκρηξη στο Sasovo της Ρωσίας το 1991.Η παράξενη έκρηξη συνέβη σε αυτήν την πόλη τη νύχτα, κλονίζοντας ακόμη και μεγάλα κτίρια.


Η μικρή πόλη Sasovo βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Στις 1.34 π.μ. την 12η Απριλίου 1991, σε απόσταση μισού μιλίου από τα νοτιοδυτικά περίχωρα της πόλης ακούστηκε μια τεράστια έκρηξη. Πολλά κρατικά κτίρια, και ιδιωτικά σπίτια ανατινάχτηκαν από το ωστικό κύμα, παράθυρα έσπασαν και κομμάτια τους εκτινάχθηκαν ακόμα και τριάντα χιλιόμετρα μακριά, φτάνοντας μέχρι την πόλη Chuykovo.


Στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κρατήρας με διάμετρο περίπου 28 μέτρα και βάθος 3 με 4 μέτρα. Στη μέση του κρατήρα υπήρχε ένα μεγάλο εξόγκωμα του εδάφους διαμέτρου 3,5 μέτρων. Τεράστια κομμάτια παγωμένου χώματος διασκορπίστηκαν γύρω από τον κρατήρα σε απόσταση μέχρι και διακόσια μέτρα. Το μέγεθος της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρό που τα παγωμένα κομμάτια πετάχτηκαν σε τεράστιο ύψος στον αέρα, και πέφτοντας καρφώθηκαν σε μεγάλο βάθος στο έδαφος. Σύμφωνα με τους ειδικούς που εξέτασαν προσεκτικά το γεγονός επισήμαναν πως θα χρειάζονταν 25 τόνοι εκρηκτικής ύλης για να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα.


Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, όπως ο συνταγματάρχης Prodan και ο αρχηγός της πυροσβεστικής Matveyev, με μεγάλη πείρα σε αντίστοιχα περιστατικά, δήλωσαν ότι κατά την άποψή τους, η έκρηξη στο Sasovo δεν ήταν συνηθισμένη. Χρησιμοποίησαν ως επιχειρήματα για αυτή την άποψη, ότι υπήρχε μια συνολική απουσία χημικών προϊόντων που βρίσκονται πάντα ύστερα από μια συνηθισμένη έκρηξη . Επίσης το χωμάτινο εξόγκωμα στο μέσο του κρατήρα δεν είναι κάτι που εντοπίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και ο τρόπος της διάδοσης του ωστικού κύματος δεν ταίριαζε με μια «τυποποιημένη» έκρηξη.


Η εφημερίδα Komsomolskaia Pravda, προχώρησε στη παράθεση κάποιων μαρτυριών για το περιστατικό χωρίς όμως να σχολιάσει και να προβεί σε συμπεράσματα. Από τις μαρτυρίες προέκυψε:


Αμέσως μετά την έκρηξη ακούστηκε ένας ήχος όπως αυτός ενός μαχητικού αεροσκάφους που πετά μακριά από την περιοχή, χωρίς όμως να το διακρίνει.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι στην πραγματικότητα ακούστηκαν δύο εκρήξεις, που ακολουθήθηκαν από μια λάμψη φωτός, και στη συνέχεια ο ήχος ενός αεριωθούμενο μαχητικού. Και αυτός υποστήριξε ότι δεν είδε κάποιο αεροσκάφος.

Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι ακριβώς πάνω από τα ηλεκτροφόρα καλώδια, 100 μέτρα μακριά από τον κρατήρα, μια γαλαζωπή πυράκτωση, που έμοιαζε με τόξο, ήταν διακριτή.

Η Ρωσική κυβέρνηση μέσω δημοσιεύματος απέδωσε την έκρηξη σε μεγάλες ποσότητες νιτρικής αμμωνίας, οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες απέκλεισαν κατηγορηματικά αυτή την εκδοχή.


Η επίσημη έκδοση μίλησε για μια τυχαία έκρηξη λιπασμάτων νιτρικής αμμώνιας, αλλά πολλοί άνθρωποι επέμειναν ότι πριν από την έκρηξη, είδαν μια περίεργη "κινούμενη σφαίρα φωτιάς" στον ουρανό και ήταν σίγουροι ότι ήταν UFO.


Είναι παρόμοια ιστορία με την έκρηξη στη Βηρυτό: Το FBI δεν προσδιόρισε επίσημα την αιτία - Εκτιμάται ότι προκλήθηκε από ατύχημα (!).. Δύο πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, που έχουν λάβει γνώση για την επίσημη αναφορά και την ανάλυση των συνθηκών της έκρηξης, είπαν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες είναι επίσης, πεπεισμένες σε μεγάλο βαθμό, ότι η έκρηξη που προκλήθηκε από μεγάλες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου, το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε ένα κτίριο του λιμανιού για χρόνια, οφείλονταν σε ατύχημα, η ίδια δικαιολογία, και σε αυτη την περίπτωση ασχολήθηκαν οι γνωστοί συμμορίτες προφανώς για να αποκρύψουν την αλήθεια, και φυσικά τι δουλειά είχε το FBI στον Λιβάνο αν ηταν μια απλή έκρηξη ? μάλιστα κάποιος είχε σχολιάσει τότε: Επιτρέπεται στο FBI να δρα εκτός ΗΠΑ ; , και σε αυτή την περίπτωση οι μάζες είδαν το αποτέλεσμα και οχι την αίτια (ως συνήθως) αφού το έκαναν θέμα και σε έγκυρες πήγες τους, φήμες έλεγαν και για πύραυλο και έσπευσαν οι πράκτορες της mossad (ούτε αυτούς δεν ξέρουν οι μάζες ), να το βγάλουν fake, άλλα κανένας δεν είπε για UFO, μπορεί να βγει μετά από χρόνια και αυτό, καθώς αλλες φήμες λένε ότι μερικά UFO κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις για άγνωστο λόγο.


Ένα άλλο περιστατικό των αποχαρακτηρισμένων αρχείων είναι μια ιστορία που συνέβη τον Ιανουάριο του 1985, όταν το πλήρωμα ενός επιβατικού αεροπλάνου καθ 'οδόν από το Ροστόφ προς το Ταλίν είδε ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό. Ο πιλότος που τον παρατήρησε πρώτα στην αρχή του φάνηκε ένα ασυνήθιστο αστέρι.


Αλλά ξαφνικά μια λεπτή ακτίνα φωτός βγήκε από αυτό το "αστέρι" και έπεσε κάθετα στο έδαφος, η ακτίνα φωτός χωριστικέ σε δυο. Και τα τέσσερα άτομα στο πιλοτήριο παρακολούθησαν με έκπληξη δύο κώνους φωτός από το αντικείμενο να πέφτουν σε ένα λευκό σημείο στο ουρανό . Ενώ ο ένας πιλότος σκεφτόταν αν θα αναφέρει αυτο που βλέπουν στο πύργο έλεγχου, με κίνδυνο να θεωρηθεί τρελός. Ξαφνικά, το λευκό σημείο μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πράσινο σύννεφο και στη συνέχεια ο πιλότος αναγκάστηκε να αποκλίνει από την πορεία του αεροπλάνου, επειδή αυτό το αντικείμενο άρχισε να πλησιάζει το αεροπλάνο με μεγάλη ταχύτητα σε γωνία.


Μετά από αυτό, το πλήρωμα ήρθε σε επαφή με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, ήταν το αεροδρόμιο του Μινσκ και τους είπε ότι δεν είδε τίποτα ασυνήθιστο στα ραντάρ του. Ωστόσο, το πράσινο σύννεφο, εν τω μεταξύ, άρχισε να ακολουθεί το αεροπλάνο, «σαν να ήταν προσκολλημένο σε αυτό». Από μέσα στο σύννεφο, έλαμπαν μικρά φώτα, «σαν τα φώτα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου». Το πράσινο σύννεφο πετούσε γύρω από το αεροπλάνο και ο ένας πιλότος φώναξε «Κοίτα, μας μιμείται!» καθώς το "σύννεφο" πήρε το σχήμα του αεροπλάνου χωρίς φτερά. Το σύννεφο άρχισε να λάμπει με κίτρινο και πράσινο φως. Όταν οι επιβάτες του αεροπλάνου ανησυχούσαν, ο πιλότος τους είπε ότι ήταν βόρειο Σελάς. Αναφέρεται ότι αυτό το σύννεφο το είδε και ένας πιλότος ενός άλλου αεροπλάνου Tu-134 που πέταξε στην ίδια περιοχή, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.


Τον Νοέμβριο του 1955, ένας από τους επιβάτες σε τρένο ανακοίνωσε ξαφνικά ότι είδε ένα UFO στον ουρανό. Όταν το είπε στους άλλους επιβάτες έκλεισαν τα φώτα και τότε μπορούσαν να δουν μια "σκιά" στον ορίζοντα στον ουρανό . Το σχήμα του αντικείμενου δεν ήταν σαφές στο σκοτεινό ουρανό, αλλά έμοιαζε με μισό μπαλόνι με ένα μικρό θόλο στην κορυφή. Το αντικείμενο ανέβαινε αργά κάθετα από το έδαφος. Στην κορυφή του θόλου του, μπορούσε να φανεί ένα λαμπερό λευκό φως, και μια ροζ-λευκή λάμψη κατά μήκος της περιμέτρου της "σφαίρας". Το αντικείμενο ήταν "σαν ένα μικρό αεροπλάνο" σε μέγεθος και βρισκόταν περίπου 3 χλμ το τρένο. Ξαφνικά, οι επιβάτες είδαν ότι το UFO σταμάτησε να ανεβαίνει και ξαφνικά κινήθηκε προς την κατεύθυνση τους, πετώντας με μεγάλη ταχύτητα πάνω από το τρένο και εξαφανίστηκε. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το αντικείμενο κινούταν πολύ πιο γρήγορα από ένα αεροπλάνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου