Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 02, 2021

Η Δημοκρατία Μπορεί Να Καταδικάζει Σε Θάνατο...Αλλά Δεν Εκτελεί Την Ποινή Κατά Κυριολεξία!



Ο «θάνατος» είναι κοινωνικός, ηθικός, πολιτικός και ιδεολογικός...δεν κατρακύλα όμως η δημοκρατία στον άθλιο ρόλο του δήμιου και του Πόντιου Πιλάτου.

Οι ένοχοι καταπατησης των θεσμών, οι πραξικοπηματίες και οι τρομοκράτες, στην ευνομούμενη πολιτεία δεν δικάζονται από τους συγγενείς των θυμάτων τους, ούτε από τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους ή τους εχθρευόμενους δημοσιογράφους, ούτε βέβαια από τους δικούς τους φίλους ή συγγενείς (κομματικά ή ευρύτερα ιδεολογικά). Δικάζονται από δικαστές...θεματοφύλακες των θεσμών και της δημοκρατίας... δικαστές που οφείλουν να τους δικάσουν δίκαια και σύμφωνα με την αρχή της ισότητας και της αμοιβαιότητας...καταλογίζοντας τους τις ποινές, που ο νόμος προβλέπει για τα αδικήματα τους και αναγνωρίζοντας τους τα δικαιώματα, που περιγράφονται για αυτούς, τόσο κατά τον χρόνο που είναι κατηγορούμενοι, όσο και όταν εκτιμούν ποινές ως καταδικασθέντες για τις πράξεις τους (ακόμα και αν εκείνοι δεν αναγνώρισαν τα ίδια δικαιώματα στα θύματα τους..ακόμα και αν δεν έδειξαν κανένα έλεος ή επιείκεια έναντι κανενός...ακόμα και εάν δεν μετανοήσαντες για τος πράξεις τους)!

Αυτή είναι θεμελιώδης έδρα του νομικού πολιτισμού και της θεσμικής θωράκισης της πολιτείας.

Οι πολιτικές και κοινωνικές μας αισθήσεις θα πρέπει να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο στο θέμα Κουφοντίνα, να εκτεθεί η δημοκρατία και όχι η τρομοκρατία! Να στοχοποιηθεί η θεσμικότητα της δικαιοσύνης και όχι η ανηθικότητα της αυτοδικίας.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε νεκρό από απεργία πείνας τον ‘21 ο αιώνα...κρατούμενο, ως ένοχο για τρομοκρατικές ενέργειες, νεκρό λόγω απεργίας πείνας!!!...

Η δημοκρατία πρέπει να έχει αισθήσεις...να είναι ευνομούμενη, αναλογική, εξισωτική και ευαίσθητη...όχι αναίσθητη, όπως η τρομοκρατία...ούτε βέβαια και «αισθησιακή», όπως μας εμφανίζεται τις τελευταίες εβδομάδες..γιατί τότε γίνεται βορρά στον ιδεολογικό κανιβαλισμό του ρατσισμού, του φασισμού και της ίδιας της τρομοκρατίας!

Στην Ελλάδα του σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι!.. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι!!... και στην Ελλάδα του αύριο, δεν πρέπει να ξαναδούμε Κουφοντίνες..ούτε θύματα της τρομοκρατίας...αλλά ούτε και καμουφλαρισμένους ιεροεξεταστές, που θα καταπατούν τον νομικό πολιτισμό και θα υπονομεύουν την ανθρωπιστική υπέροχη της δημοκρατίας μας!

Ο Κουφοντίνας δεν πρέπει να πεθάνει! Η Δημοκρατία δεν πρέπει να πληγωθεί! Η τρομοκρατία θα πρέπει να ηττηθεί στην ρίζα της και για πάντα!!!...

Η δημοκρατία, για να διασώζει το ηθικό της πλεονέκτημα και να θωρακίζεται, απαιτεί από όλους μας αγώνα συνεχή...αγώνα μεγάλο...αγώνα καθημερινό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου