Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 08, 2021

Περισσότεροι από 25 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο Βέλγιο, τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Η Αμβέρσα είναι βασικό λιμάνι εισόδου στην Ευρώπη, για κοκαΐνη

 

Οι βελγικές αρχές ανέφεραν ένα άλλο ρεκόρ κοκαΐνης, αφού οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο λιμάνι της Αμβέρσας κατάσχεσαν σχεδόν 10 τόνους ναρκωτικών, με εκτιμώμενη ονομαστική αξία 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια).



Η παράνομη αποστολή ανακαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο

Η συνολική ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο Βέλγιο τις τελευταίες έξι εβδομάδες αυξήθηκε σε περισσότερους από 25 τόνους.

Η αστυνομία εκμεταλλεύτηκε το σπάσιμο ενός κρυπτογραφημένου δικτύου επικοινωνιών που είναι δημοφιλές στους εγκληματίες, ανέφεραν οι εισαγγελείς.



Τον περασμένο μήνα, η βελγική αστυνομία συνέλαβε 48 άτομα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 αξιωματικοί και στοχεύουν στο οργανωμένο έγκλημα ναρκωτικών.

Τέσσερις ακόμη συλλήψεις ανακοινώθηκαν την στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται άτομα που εργάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, τις υπηρεσίες της Αμβέρσας και το λιμάνι.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε συμμορίες, δωροδοκία και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Βέλγοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι ανακριτές έσπασαν την κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Sky ECC και παρεμπόδισαν ένα δισεκατομμύριο μηνύματα κατά τη διάρκεια διετούς έρευνας.

"Κατά τη διάρκεια δικαστικής έρευνας για μια πιθανή εγκληματική οργάνωση που είναι ύποπτη ότι παρέχει εν γνώσει της κρυπτογραφημένα τηλέφωνα στο εγκληματικό περιβάλλον, ειδικοί της αστυνομίας κατάφεραν να σπάσουν τα κρυπτογραφημένα μηνύματα από το Sky ECC", ανέφερε η βελγική αστυνομία σε δήλωση.

Με χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια να φτάνουν στην Αμβέρσα καθημερινά, το λιμάνι του Βελγίου είναι ένα από τα βασικά λιμάνια εισόδου στην Ευρώπη για κοκαΐνη.

Η εμπορία στην πόλη οδήγησε σε μια πρόσφατη έξαρση βίας, όπως μάχες με όπλα και επιθέσεις με χειροβομβίδες.

πηγή 7-4-21

https://www.abc.net.au/news/2021-04-07/record-cocaine-haul-seized-by-police-in-belgium/100052136

=======

προηγούμενο δημοσίευμα 24-2-21

Ευρωπαίοι τελωνειακοί αξιωματούχοι και αστυνομία έχουν κατασχέσει περισσότερους από 23 τόνους κοκαΐνης που περιέχονται σε αποστολές προς τη Γερμανία και το Βέλγιο

Οι Γερμανοί τελωνειακοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι είχαν κατασχέσει περισσότερους από 16 τόνους κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτια που έφτασαν στο Αμβούργο από την Παραγουάη, ενώ άλλοι 7,2 τόνοι κατασχέθηκαν στο Βέλγιο.

Το τελωνείο του Αμβούργου περιέγραψε το εύρημα στο γερμανικό λιμάνι ως τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες μεμονωμένες κατασχέσεις παγκοσμίως.

Ένας ύποπτος συνελήφθη από τις αρχές στις Κάτω Χώρες.

Η ολλανδική εθνική εισαγγελία δήλωσε ότι «ποτέ δεν παρεμποδίστηκε τόσο κοκαΐνη» σε μια μόνο επιχείρηση.



Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε έρευνα στις 12 Φεβρουαρίου σε πέντε εμπορευματοκιβώτια από την Παραγουάη που είχαν επισημανθεί ως ύποπτα σε ανάλυση κινδύνου από αρκετές ευρωπαϊκές τελωνειακές αρχές, ανέφερε το γραφείο του Αμβούργου.

Είχαν ανιχνεύσει "σαφείς παρατυπίες" σε τρία δοχεία, τα οποία ήταν φορτωμένα με στόκο σε δοχεία κασσίτερου, αλλά φάνηκε επίσης να περιέχουν άλλα είδη.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν την κοκαΐνη κρυμμένη σε περισσότερα από 1.700 κουτιά στόκου.

Το έγγραφο μεταφοράς εμπορευμάτων που συνδέεται με την αποστολή απευθύνθηκε σε έναν άντρα που συνελήφθη την Τετάρτη, ανέφεραν οι εισαγγελείς στην Ολλανδία.

Οι έρευνες πριν από τη σύλληψή του οδήγησαν τις ολλανδικές αρχές σε άλλη αποστολή εμπορευματοκιβωτίων που ήταν στο δρόμο τους από τον Παναμά προς το βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας.

Η κατάσχεση πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη.

Μια έρευνα από βελγικούς τελωνειακούς αξιωματούχους το Σάββατο αποκάλυψε 7,2 τόνους κοκαΐνης κρυμμένη σε ένα δοχείο από ξύλο.

Η συνολική μεταφορά στο Αμβούργο και την Αμβέρσα - πάνω από 23 τόνους - θα είχε αξία οδού "αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ", σύμφωνα με το τελωνείο του Αμβούργου.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικό μέτρο τιμής, οι Ολλανδοί εισαγγελείς υπολόγισαν τη χονδρική αξία των συνδυασμένων αποστολών σε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ (921 εκατομμύρια δολάρια).

Η ανακοίνωση της ανάσυρσης της κοκαΐνης πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου οι Ολλανδοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας για να αναχαιτίσουν περισσότερους από 1,5 τόνους ηρωίνης αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Ρότερνταμ σε ένα δοχείο γεμάτο αλάτι Ιμαλαΐων που προέρχεται από το Πακιστάν.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε πέντε υπόπτους για υποψία εμπλοκής στη μεταφορά ναρκωτικών, οι οποίοι είπαν ότι ήταν το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που παρεμποδίστηκε ποτέ στις Κάτω Χώρες.

Το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα και το Αμβούργο είναι τα τρία πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου