Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 08, 2021

😂😂Με το «Λόλα Να Ένα Μήλο» θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του Λυκείου

Με το αλφαβητάριο θα ξεκινήσουν μετά την πολύμηνη απουσία τους από τα θρανία οι μαθητές

του Λυκείου, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η χρήση του αλφαβηταρίου κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς, λόγω της πολύμηνης απουσίας τους και τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, οι μαθητές του Λυκείου είναι πιθανό να πρέπει να ξεκινήσουν από τα βασικά.

 Όπως αναφέρει το υπουργείο, η αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών μέσων εδώ και ένα χρόνο, έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην αναγνωρίζουν πλέον τα λεγόμενα «βιβλία» ενώ αναφέρθηκαν περιπτώσεις μαθητών που όταν έπιασαν βιβλίο προσπάθησαν να ζουμάρουν τις σελίδες του με τα δάχτυλα.

«Πολλοί μαθητές του Λυκείου δυστυχώς μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν μόνο με στίκερ και φατσούλες, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από τα βασικά, όπως ‘Πέτα, Άννα, το τόπι’ και ‘Μήλα Μίμη, έλα’» αναφέρει πηγή του υπουργείου.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι φέτος το υπουργείο θα επιτρέψει για πρώτη φορά τη χρήση γκριγκλις στις Πανελλήνιες, σε μία προσπάθεια να απαλλάξει τους μαθητές από το άγχος της ορθογραφίας, με τους εξεταστές ήδη να λαμβάνουν εντατική εκπαίδευση για την αποκρυπτογράφηση των απαντήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου