Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 08, 2021

Νέο σχέδιο διαχείρισης αιτούντων άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νέα ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία (EMF) εντοπίζει κρυμμένα άτομα που διακινούνται λαθραία. Η φρικτή τακτική διακίνησης μέσα σε "hard-top shipping container " με πλοία.

 

οι αιτούντες άσυλο που κάνουν ένα παράνομο ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα χέρια λαθρεμπόρων πεθαίνουν στη θάλασσα, σε φορτηγά και σε εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς.



για την καταπολέμηση των λαθροδιακινητών,

στις 24-3-21, η υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Priti Patel , πρότεινε στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ένα νέο σχέδιο για τη διαχείριση των αιτούντων άσυλο.

προτείνει τη μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τους λαθρέμπορους και τους διαμεσολαβητές

Τα αμερικανικά δικαστήρια μετανάστευσης δεν είναι σε θέση να χειριστούν όλες τις αιτήσεις ασύλου. Από τα τέλη Φεβρουαρίου 2021, καθυστερούν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια υποθέσεις.



ο Μπάιντεν μπορεί να καταφύγει στα είδη περιορισμών που προτείνει η Patel. Έχει ήδη κλείσει τα σύνορα . Αλλά αυτό δεν θα επιτύχει πολλά αν δεν σταματήσουν οι παράνομες διαβάσεις.

========

Νέα ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία στοχεύει την εμπορία ανθρώπων εντοπίζοντας αποτελεσματικότερα άτομα που κρύβονται σε φορτηγά

Ένα πρωτοποριακό νέο κομμάτι τεχνολογίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων εντοπίζοντας αποτελεσματικότερα ανθρώπους που κρύβονται στα φορτηγά στα σύνορα.

Η εταιρεία αεροδιαστημικής Leonardo, η οποία απασχολεί περισσότερα από 2.000 άτομα στο Crewe Toll στο Εδιμβούργο, αποκάλυψε έναν αισθητήρα που δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF) που διεισδύει στο χάλυβα και το σκυρόδεμα και ανιχνεύει την εκπομπή ενέργειας από ένα άτομο.

Η τεχνολογία επισημαίνει ένα συγκεκριμένο εύρος συχνότητας EMF που σχετίζεται με τον άνθρωπο, το οποίο είναι τόσο μοναδικό για αυτούς όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα - επίσης γνωστό ως «ηλεκτρομαγνητική υπογραφή» κάποιου.



Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 82 εκατομμύρια μετανάστες και ομάδες οργανωμένου εγκλήματος αξιολογούν συνεχώς πώς μπορούν να είναι ένα βήμα μπροστά από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Οι διακινητές γίνονται πιο τολμηροί όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που προσπαθούν να μεταφέρουν οποιαδήποτε στιγμή, οδηγώντας σε κάποια τραγικά αποτελέσματα. Οι μέθοδοι απόκρυψης περιλαμβάνουν τη χρήση ενός soft curtained HGV, ενός φορτηγού "refrigerated lorry" ή ενός εμπορευματοκιβωτίου "shipping container"

=========

ο Nigel Lidster, του τμήματος κυβερνοχώρου του Leonardo UK’s cyber division που εδρεύει στο Bristol, δήλωσε ότι βρήκε μια σειρά τεχνολογιών ανίχνευσης - με βάση ακτίνες Χ, με βάση το διοξείδιο του άνθρακα, καρδιακό παλμό ή κίνηση - που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, απαιτούνται ειδικές εκτιμήσεις, καθώς οι συνοριακές δυνάμεις δεν έχουν ιδέα εάν θα συναντήσουν ένα παιδί, μια έγκυο γυναίκα ή κάποιον με υποκείμενη κατάσταση υγείας.

Οι γαλλικοί ιονιστικοί κανονισμοί, για παράδειγμα, λένε ότι οι ακτίνες Χ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω πιθανών κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της τεχνολογίας EMF είναι ότι είναι ασφαλέστερη και έχει υψηλή απόδοση και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Lidster είπε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάσωση περισσότερων ζωών, καθώς τα ευάλωτα άτομα που αναζητούν καλύτερη ζωή οδηγούνται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες. Θέλουμε να προσφέρουμε μη επεμβατική τεχνολογία που μπορεί να αποτρέψει τις μελλοντικές τραγωδίες να ξεδιπλωθούν. "

Ο κ. Lidster και η ομάδα του πρότειναν μια τεχνολογία που θα επέτρεπε στα οχήματα να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσω ενός πεδίου αισθητήρων χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Ο αισθητήρας θα βρισκόταν σε ένα θόλο πάνω από την κίνηση.

Χρησιμοποιεί επίσης μήκος κύματος που διεισδύει στο χάλυβα και το σκυρόδεμα, παρέχει ακριβή ανίχνευση και δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και άλλα ζώα και το περιβάλλον.

Η τεχνολογία EMF θα ανιχνεύσει μόνο την ανθρώπινη ζωή και θα αποφύγει τις προσωπικές λεπτομέρειες, εξαλείφοντας τις προκλήσεις με την προστασία δεδομένων. Θα μπορούσε επίσης να διαβάσει την παρουσία ενός ανθρώπου γύρω από τα ζώα, για παράδειγμα.

Έχει ήδη αναπτυχθεί σε τέσσερα σύνορα στην Ευρώπη, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα ευρωπαϊκά συνοριακά σημεία για να παρέχει ένα πρότυπο ανίχνευσης ανθρώπινης παρουσίας που θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην επιβολή της εμπορίας ανθρώπων.

Η ομάδα του κυβερνοχώρου του Leonardo έδωσε πρόσφατα τη λύση EMF κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης Ασφάλειας και Αστυνομίας σε τελικούς χρήστες και ειδικούς σε όλη την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

16-3-21

https://www.edinburghnews.scotsman.com/news/crime/new-electromagnetic-technology-targets-human-trafficking-by-more-effectively-detecting-people-hiding-in-lorries-3166704

σχετική ανάρτηση

26-2-21

https://www.infomigrants.net/en/post/30445/exclusive-smuggling-network-source-reveals-harrowing-details-of-migrants-death-journey-inside-libya-2-2

το «ταξίδι θανάτου» των μεταναστών στη Λιβύη 

24-2-21

https://www.infomigrants.net/en/post/30438/exclusive-smuggling-network-source-reveals-harrowing-details-of-migrants-death-journey-inside-libya-1-2

=====



η φρικτή τακτική των διακινητών όταν διακινούν ανθρώπους μέσα σε εμπορευματοκιβώτια (hard-top shipping container) με πλοία

ειδικά προσαρμοσμένα εμπορευματοκιβώτια με κρυφές πόρτες

23-10-2003

Κινέζοι διακινητές ανθρώπων, έστειλαν 15 παράνομους μετανάστες ,μέσα σε hard-top shipping container ( a 40-foot-long steel box that gives its occupants no chance of escape if something goes wrong) στις ΗΠΑ

η διακίνηση έγινε με το πλοίο "the President Polk" (a U.S.-flagged container ship ) από το Χονγκ Κονγκ, στον τερματικό σταθμό, στο Λος Άντζελες

πληροφορίες έδωσε ο Sharon Gavin, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης.

https://www.nbcnews.com/id/wbna3339957

========



35 απελπισμένοι Αφγανοί (μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά) κλειδωμένοι σε εμπορευματοκιβώτιο αργοπέθαιναν από αφυδάτωση και υποθερμία

έφτασαν με φορτηγό πλοίο P&O από το βελγικό λιμάνι Zeebrugge, στο Tilbury Docks στο Essex

πηγή 16-8-21

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2726489/BREAKING-NEWS-Man-dead-hospital-significant-health-problems-31-adults-children-shipping-container-Tilbury-Docks.html


Basic Steps to Prevent Smuggling on Ships
28-11-19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου