Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 19, 2021

Να σαι "τρελός" εκεί που συχνάζουν οι πολλοί λογικοί, ώστε να τους τρομάζεις λιγουλάκι, μπας και ξεσαλέψουν λίγο τα μυαλά τους και σκουντήξουν τους καλοκουρδισμένους δείχτες τους βγαίνοντας από την άνεση και τη βόλεψη ...

Να σαι βοριάς, εκεί που καίει ο λίβας και να δροσίζεις με το πέρασμά σου τους τυραννισμένους δροσοκοπώντας

τα μέτωπά τους, αφήνοντας την αίσθηση της ανανέωσης, του σκοπού και της αφοσίωσης.

Να σαι κρυστάλλινο ρυάκι μέσα στο καμίνι της ερήμου και να ξεδιψάς τα διψασμένα τους, φέρνοντας φρεσκάδα, ζωή και ελπίδα στα σκασμένα τους χείλη.

Να σαι αερικό μέσα στο λιοπύρι στο οποίο σταφιδιάζουν τα κορμιά και να προσφέρεις ανάσα, αέρα, φως και αναγέννηση.

Να σαι πυρετός εκεί που δεν κουνιέται τίποτα σαπίζοντας μέσα στο συνηθισμένο, και να τους ψήνεις όλους με νέες ιδέες, προτροπές, εικόνες και παραστάσεις.

Να σαι φωτιά εκεί που λιμνάζουν τα ξερά και με τις φλόγες σου να ξεπαστρεύεις το παλιό, να καις τις ακαθαρσίες, να λιώνεις τα συντηρητικά, για να φυτρώσει το νέο, το υγιές, το καθαρό.

Να σαι τρελός εκεί που συχνάζουν οι πολλοί λογικοί, ώστε να τους τρομάζεις λιγουλάκι, μπας και ξεσαλέψουν λίγο τα μυαλά τους και σκουντήξουν τους καλοκουρδισμένους δείχτες τους βγαίνοντας από την άνεση και τη βόλεψη.

Να σαι αυτό που ξέρει η καρδιά σου, αυτό που δεν σε αφήνουν να γίνεις, αυτό που τις νύχτες σου σε κάνει να ιδροκοπάς, αυτό που ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια χαμογελώντας πλατιά, αυτό που ήξερες να προσφέρεις πριν σε μάθουν να αρπάζεις, αυτό που πάντα ήξερες ότι σε κάνει διαφορετικό πριν να σε ομαδοποιήσουν.

Γιατί, για το διαφορετικό γεννήθηκες. Σκέψου το. Και αν σου έρθει μια αμυδρή ανάμνηση, αν μειδιάσει το χείλη σου, αν αστραπιαία περάσει μια εικόνα από μπροστά σου, θα ξέρεις.


Dimitris Nomikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου