Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 22, 2021

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΤΡΥΠΑ στο ΚΕΦΑΛΙ της ΣΦΙΓΓΑΣ

 

Η Αίγυπτος κρύβει πολλά μυστικά. Οι πυραμίδες έχουν τα δικά τους άλυτα μυστήρια. Αλλά και η αινιγματική

Σφίγγα δεν πάει πίσω -ένα από αυτά είναι ο συμβολισμός της. Ένα άγνωστο, για πολλούς, στοιχείο έρχεται να ενισχύσει τις θεωρίες που την θέλουν να είναι κούφια στο εσωτερικό της όπου και κρύβει μυστικές αίθουσες.


Στην κορυφή του κεφαλιού της φαίνεται πως υπήρχε μία τρύπα. Κάποτε, όμως, την σφράγισαν, όπως φαίνεται και, μάλιστα, με υλικό που το χρώμα ξεχωρίζει. Μία ανάλογου μεγέθους οπή υπήρχε και πίσω από το κεφάλι. Δεν είναι εύκολο να υποθέσει κανείς σε τι χρησίμευε. Ενδεχομένως να αποτελούσε “κούμπωμα” στηρίγματος σε κάτι που έστεκε επάνω στην κορυφή, όπως ένα στέμα ή μία σφαίρα, όπως υπολογίζεται και για την Μεγάλη Πυραμίδα.


Ενδεχομένως, όμως, να ήταν απλά ένα κοίλωμα όπου μέσα σε αυτό έκαιγε φωτιά ή γινόντουσαν κάποια τελετουργικά, όπως προσφορές στους θεούς. Αλλά και πάλι… κάπως έπρεπε να φτάνει κανείς εκεί πάνω!


Όμω…. Ίσως, η πιο ενδιαφέρουσα θεωρία είναι εκείνη που θέλει την τρύπα να οδηγούσε προφανώς στο εσωτερικό του κεφαλιού της Σφίγγας και ενδεχομένως σε διάφορα διαμερίσματα και ορόφους που κρύβονται μέσα στο κύριο σώμα της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου