Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 27, 2021

Οι μαγευτικες παραλιες του Πηλιου




Το Πηλιο διαθετει «μυθικη» ομορφια, οπως ακριβως και οι παραλιες του. Η θερινη κατοικια των Θεων και πατριδα των Κενταυρων ειναι γεματη απο παραλιες που μαγευουν με την ομορφια τους. Διαφανα νερα, πυκνη βλαστηση και χρυσαφενια αμμος ειναι μερικες απο τις εικονες που αντικριζει κανεις στις 10 καλυτερες παραλιες του Πηλιου οπως τις επελεξε η ταξιδιωτικη ιστοσελιδα travelpass.gr.



Η διασημη παραλια του Μυλοποταμου προσφερει αγρια ομορφια. Η παραλια «σχιζεται» απο ενα βραχο που καταληγει μεσα γαλαζοπρασινα νερα της. Η αμμος, που ειναι στις αποχρωσεις του χρυσαφι, και το ψιλο λευκο βοτσαλο «εκτοξευουν» την ομορφια της παραλιας, που κατα την καλοκαιρινη περιοδο ειναι σχεδον παντα γεματη κοσμο. Το κοντινοτερο σε αποσταση χωριο, ειναι η Τσσαγκαραδα.






Ο Αγιος Ιωαννης ειναι μια ακομη μαγευτικη και κοσμοπολιτικη παραλια του Πηλιου. Το σκηνικο προσφερει μια αυρα εξωτικη με τη χρυση αμμο, τα λευκα βοτσαλα και τα διαυγη νερα. Η παραλια ειναι οργανωμενη και προσφερει τη δυνατοτητα θαλασσιων σπορ για οσους θελουν να συνδυασουν χαλαρωση και διασκεδαση. Η παραλια βρισκεται σε κοντινη αποσταση απο το ομωνυμο χωριο.





Σε αποσταση μολις 200 μετρων απο το χωριο του Αγιου Ιωαννη δεσποζει η παραλια Παπα Νερο. Στο διασημο παραθεριστικο θερετρο του Πηλιου η πλουσια βλαστηση κλεβει τις εντυπωσεις. Τα δεντρα «βουτουν» κυριολεκτικα στα πεντακαθαρα αιγαιοπελαγιτικα νερα της παραλιας. Μετα τις βουτιες σας στην οργανωμενη παραλια, μπορειτε να απολαυσετε εκλεκτους μεζεδες σε καποιο απο τα ταβερνακια κατα μηκος της ακτης.



Επομενη στη λιστα με τις 10 καλυτερες παραλιες του Πηλιου ειναι αυτη των Αγιων Σαραντα. Το ονομα της παραλιας οφειλεται σε ενα εκκλησακι που βρισκεται εκει κοντα. Η ομορφια της ειναι παραδεισενια και αποδεικνυεται περιτρανα απο τα νερα στα χρωματα του σμαραγδι, το λευκο ψιλο βοτσαλο και τη χρυσαφενια αμμουδια. Στην παραλια θα συναντησετε τον «Καλογερο», εναν μεγαλο βραχο ιδανικο για οσους αγαπουν τις βουτιες.



Καπου αναμεσα στους Αγιους Σαραντα και τον Αγιο Ιωαννη, η παραλια Πλακα σας προσκαλει να την ανακαλυψετε. Τα νερα της παραλιας ειναι σμαραγδενια και στο βυθο της κυριαρχει τοσο η χρυσαφενια αμμος οσο και τα ψιλα λευκα βοτσαλακια. Η πλουσια βλαστηση ολοκληρωνει το ονειρικο σκηνικο της παραλιας.



Η παραλια Χορευτο δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τις υπολοιπες πηλιορειτικες παραλιες. Ειναι οργανωμενη και, εκτος απο τις βουτιες στα καταγαλανα νερα της, μπορειτε να απολαυσετε και την θεα που χανεται στα βαθη του οριζοντα. Βρισκεται σε μικρη αποσταση απο τη Ζαγορα Πηλιου και παρεχει πολλες επιλογες διαμονης και εστιασης.



Η παραλια Φακιστρα μπορει να ειναι μικρη αλλα δεν στερειται εντυπωσιακης ομορφιας. Ακολουθωντας το καταφυτο μονοπατι ανοιγεται μπροστα σας ενα καρτποσταλικο τοπιο. Στην ανατολικη πλευρα του Πηλιου, ο μικρος κολπισκος με τα καταγαλανα κρυσταλλινα νερα θυμιζει κυριολεκτικα παραδεισο. Το πιο κοντινο χωριο στην παραλια ειναι η Τσαγκαραδα.



Η παραλια Καλα Νερα, στη νοτιοδυτικη πλευρα του Πηλιου προσφερει μοναδικη θεα στον Παγασητικο. Ειναι μια κοσμοπολιτικη παραλια που προσφερει πολλες δυνατοτητες εστιασης και διασκεδασης. Η παραλια ειναι γεματη απο πλατανια και ευκαλυπτους στη σκια των οποιων μπορειτε να χαλαρωσετε για πολλες ωρες. Τα Καλα Νερα βραβευονται εδω και καποια χρονια με γαλαζια σημαια.



Οι μαγευτικες παραλιες του Πηλιου δεν τελειωνουν εδω. Η Νταμουχαρη ειναι μια μοναδικη παραλια στην οποια εχετε προσβαση μονο απο ενα μαγευτικο μονοπατι στο χωριο της Τσαγκαραδας. Η ασυλληπτη ομορφια της επισφραγιζεται απο τα καταγαλανα διαφανα νερα της και τα λευκα βοτσαλα, γνωστα και ως «κροκαλες».



Η παραλια Παλτση η Αγιος Κωνσταντινος σε αποσταση 53 χλμ απο το Βολο ειναι ιδανικη για ηρεμια και χαλαρωση. Ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης παραλια τοσο σε ντοπιους οσο και σε ξενους με καθαρα νερα και ψιλη αμμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου