Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 21, 2021

Αυνανισμός: Μπορεί να “διώξει” τις πέτρες από τα νεφρά;


Ο μύθος ότι ο αυνανισμός επηρεάζει τα νεφρά σας μπορεί να προήλθε από μια παράδοση στην παλιά Κινεζική

Ιατρική. Μια μικρή μελέτη του 2020 έδειξε ότι οι υποστηρικτές αυτής της πεποίθησης παραδοσιακά πίστευαν ότι οι άνδρες με κακή νεφρική λειτουργία (ShenKui) είχαν χαμηλή σεξουαλική απόδοση. Θεωρήθηκε ότι τα νεφρά ήταν η δεξαμενή σπέρματος και ότι ο συχνός αυνανισμός και η εκσπερμάτιση θα μπορούσε να δημιουργήσει ανισορροπίες στο σώμα που ενδεχόμενα θα οδηγήσουν σε ασθένεια. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιστημονική βάση για αυτήν την ιδέα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η συχνή εκσπερμάτιση ή ο αυνανισμός βλάπτει για την υγεία των νεφρών ή την υγεία συνολικά. Αντιθέτως, φαίνεται πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει σε μία ειδική νεφρολογική κατάσταση.



Ο αυνανισμός επηρεάζει τα νεφρά σας;

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο αυνανισμός επηρεάζει αρνητικά την υγεία των νεφρών σας. Κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν δεικνύει ότι ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει:


  • νεφρική ανεπάρκεια
  • νεφρική νόσο
  • πόνο στα νεφρά



Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η απώλεια πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών μέσω της εκσπερμάτισης μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεφρών. Και πάλι, δεν υπάρχει επιστημονική βάση για αυτήν την πεποίθηση. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά στο σπέρμα. Μια επιστημονική ανασκόπηση του 2013 διαπίστωσε ότι υπάρχουν κατά μέσο όρο 5,04 γραμμάρια πρωτεΐνης σε 100 χιλιοστόλιτρα σπέρματος. Για να αναπληρώσετε αυτήν την ποσότητα πρωτεΐνης, θα χρειαστεί να πιείτε μόνο 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα.


Αυνανισμός και πέτρες στα νεφρά

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των λίθων στα νεφρά. Σε μια μελέτη του 2020, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του αυνανισμού – 3 έως 4 φορές την εβδομάδα – στη ρίψη λίθων 5 έως 10 χιλιοστών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αυνανισμός σε συνδυασμό με την τυπική ιατρική θεραπεία ήταν εξίσου αποτελεσματικός με τη λήψη του ειδικού φαρμάκου σε συνδυασμό με την τυπική ιατρική θεραπεία. Αν και η μελέτη παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ιδέα, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επαληθευτούν τα ευρήματα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου