Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2021

Μια σύνθετη φωτογραφία της μεγαλύτερης μερικής έκλειψης σελήνης του αιώνα

 



Πριν λίγες ημέρες είχαμε την μεγαλύτερη μερική έκλειψη Σελήνης των τελευταίων 580 χρόνων και οι

φωτογράφοι σε όλο τον κόσμο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαθανατίσουν το σπάνιο φαινόμενο.



Ο φωτογράφος Andrew McCarthy έμεινε ξυπνητός μέχρι τις 4 το πρωί τραβώντας χιλιάδες φωτογραφίες για να δημιουργήσει μια σύνθεση της έκλειψης.

"Σχεδίασα τη λήψη τον Μάιο κατά τη διάρκεια της ολικής σεληνιακής έκλειψης που είχαμε τότε", λέει ο McCarthy. "Δυστυχώς, ήμουν γεωγραφικά περιορισμένος, οπότε δεν μπορούσα να δω την έκλειψη στο σύνολό της".

"Για αυτήν την εικόνα, λόγω της ώρας έναρξης της έκλειψης και της θέσης της στον ουρανό, μπόρεσα να απαθανατίσω ολόκληρη τη σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό μου επέτρεψε να έχω μια λεπτομερή λήψη σε κάθε στάδιο της έκλειψης".

Ο McCarthy ετοιμάστηκε να απαθανατίσει την έκλειψη στήνοντας τρεις κάμερες με τρία τηλεσκόπια στην αυλή του στη Φλωρεντία της Αριζόνα.


Αφού τράβηξε έναν τεράστιο αριθμό φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της έκλειψης, συνδύασε χιλιάδες από τις διάφορες φάσεις της σε μια φωτογραφία της Σελήνης υψηλής ευκρίνειας. Οι φωτογραφίες που μπήκαν σε κάθε φάση ήταν ένας συνδυασμός εικόνων που τραβήχτηκαν με τα τρία διαφορετικά τηλεσκόπια και χρησιμοποιώντας διαφορετικές ρυθμίσεις έκθεσης (για να καταγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες τόσο στη σκιασμένη όσο και στη φωτισμένη πλευρά).

Η τελευταία σύνθετη φωτογραφία, με τίτλο "An Evening in the Shadows", περιλαμβάνει 7 από τις εξαιρετικά λεπτομερείς φάσεις της σελήνης και έχει ανάλυση 356 megapixel.


Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη μερική έκλειψη Σελήνης από το 1440. Την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, θα είναι το 2669.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου