Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 29, 2021

Το παράξενο ψάρι "χίμαιρα" που ψαρέυτικε στην Νορβηγία

Ο βυθός των θαλασσών είναι σίγουρα ανεξερεύνητος στο μεγαλύτερο μέρος του και κρύβει παράξενα πλάσματα,

που τα περισσότερα θυμίζουν εξωγήινα όντα.


Ενα από αυτά είναι και το ψάρι που έπιασε ένας νορβηγός ψαράς στα ανοιχτά του πελάγους χρησιμοποιώντας σαν δόλωμα κομμάτια από σκουμπρί.

Το εξωγήινο πλάσμα κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στην επιστημονική κοινότητα, καθώς το εχουν καταγράψει με το όνομα Chimaera Monstrosa, την γνωστή μας χίμαιρα που συνανταμε στην Ελληνική μυθολογία.


Παρότι στην μυθολογία η χίμαιρα ήταν κατσικά με κεφάλι λιονταριού, το οποίο εξέπνεε φωτιά, με την ουρά της να τελειώνει σε φίδι, ουδεμιά σχέση θα μπορούσε να έχει με το κοκκινόψαρο που αλιεύτηκε, ωστόσο μάλλον τους ενέπνευσαν τα τεράστια μάτια του, που το κάνουν να μοιάζει με κάποιο μυθικό τέρας που αναδύθηκε από τα σκοτάδια του αχανούς ωκεανού.


Προφανώς τα τεράστια μάτια δημιουργήθηκαν για να βλέπει το ψάρι στα βάθη του σκοτεινού οκεανού, καθώς είναι λίγες οι φορές που κάνει την εμφάνιση του στην επιφάνεια και σίγουρα οι μάγειρες δεν εχουν την ευκαιρία να το γεύονται συχνά.


Είναι ο αρχαίος ξάδερφος του καρχαρία αλλά στην γεύση μοιάζει πολύ με τον μπακαλιάρο, αρκετά νόστιμο ψάρι παρά την άσχημη εμφάνιση του.


Ο 19χρονος ψαράς Όσκαρ Λούνταχλ, ανέφερε ότι πάλεψε με την 'χίμαιρα' για περίπου μισή ώρα, μέχρι να καταφέρει να την ανασύρει από βάθος οκτακοσίων μέτρων.


Στο διαδίκτυο κάποιοι χρήστες είπαν ότι τα μάτια του μάλλον μεγάλωσαν από την απότομη αλλαγή πίεσης, όπως και να 'χει το ψάρι κατέληξε στην κουζίνα του Όσκαρ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου