Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2021

Πρωτοφανής παράβαση καθήκοντος με κλοπή ζώου από τον Δήμο Ναυπλιέων

Στη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου και την εκπομπή «Animal News» στο «Κανάλι Ένα 90,4» μίλησε η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη.

Αναφερόμενη στο κατοικίδιο που είχε αφαιρεθεί η κηδεμονία από τον ιδιοκτήτη, η κυρία Αρβανίτη δήλωσε «Πραγματικά είναι μια ιστορία που δεν πιστεύω ότι τη ζήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, αρχής γενομένης από την 19η Οκτωβρίου. Ενόσω ήμασταν στη διαδικασία χειρισμού της αφαίρεσης του ζώου με τη συνδρομή του ΑΤ Πατρών, λάβαμε την πληροφόρηση ότι το σκυλί έχει ήδη αφαιρεθεί από τον ιδιοκτήτη του από τον αντιδήμαρχο Ναυπλίου, ο οποίος ήρθε εδώ στην Πάτρα το πήρε από το σπίτι και το πήγε στο Ναύπλιο.


«Είχαμε μια μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς αστυνομίας και εισαγγελικών Αρχών, διότι η ενέργεια αυτή έγινε κατά παράβαση της εισαγγελικής διατάξεως της 120 του 2021, η οποία διέτασσε την οριστική αφαίρεση του ζώου από τον παραβάτη του. Ξαφνικά πληροφορούμεθα ότι ένας εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Ναυπλιέων έχει έρθει εδώ κι έχει πάρει το ζώο. Παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη ενημερωμένος για την εισαγγελική διάταξη ανεπισήμως, πέραν τούτου υπήρξε και επίσημη ενημέρωση τόσο από τον Δήμο Πατρέων που αμέσως απέστειλε σχετικό έγγραφο και ζητούσε εξηγήσεις γιατί -στα όρια του Δήμου Πατρέων – έγινε αυτή η αφαίρεση και γιατί παραβιάστηκε η εισαγγελική διάταξη.


Παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε και από το Αστυνομικό Τμήμα και κλήθηκε και από την εισαγγελία, ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο δεν επέστρεψε το ζώο, όχι μόνο παρανόμως το παρακράτησε όλες αυτές τις μέρες – μέχρι και χθες – αλλά δεν απάντησε και σε καμία από τις αρμόδιες αρχές» τόνισε η δικηγόρος.

Στη συνέχεια, η Έλενα Αρβανίτη υπογράμμισε ότι «πέραν των προσπαθειών που έγιναν από τις Αρχές, έγινε και μια προσπάθεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον άνθρωπο αυτό από την σύμβουλο του Δήμου Πατρέων για τα θέματα των αδέσποτων ζώων και στέλεχος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, την κυρία Αλεξάνδρα Δημοπούλου. Μιλώντας λοιπόν στο τηλέφωνο μαζί της, ο αντιδήμαρχος όχι μόνο αμφισβήτησε ευθέως τη νομιμότητα της εισαγγελικής διατάξεως, αλλά αποδόμησε πλήρως το γεγονός ότι της κακοποίησης αυτού του ζώου» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι κάτι που της προξένησε φόβο.

Και πρόσθεσε «Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται το ευαίσθητο θέμα ‘’αδέσποτα ζώα’’ λέει ότι ένα ζώο που φιμώθηκε κατά αυτόν τον τρόπο με μονωτική ταινία σφιχτά δεμένη γύρω από τη μουσούδα του, δεν ήταν – λέει – αυτό κακοποίηση, γιατί το αγαπάγανε οι άνθρωποι αλλά είχαν ρίξει ποντικοφάρμακο στην αυλή τους και δεν είχαν άλλο τρόπο να το αποτρέψουν.»


Επιπλέον, η κυρία Αρβανίτη τόνισε ότι «μετά από τις τόσες προσπάθειες, η τελευταία προσπάθεια έγινε από την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία έστειλε μια καταγγελία – αίτηση στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, γιατί πλέον αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα ήταν της τοπικής αρμοδιότητος του Ναυπλίου και ταυτοχρόνως ζητούσαμε όπως καταστεί σαφής η καταγγελία στον αντιδήμαρχο και όπως αυτός κληθεί να εφαρμόσει τη διάταξη που επανειλημμένως παραβίασε της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πατρών και ταυτοχρόνως να επιστρέψει το ζώο στο νόμιμο κάτοχο του», διευκρινίζοντας πως «όταν εκδόθηκε η διάταξη της αφαίρεσης αμέσως έγινε αλλαγή στα στοιχεία σήμανσης του ζώου και πλέον το ζώο καταχωρήθηκε ως αδέσποτο του Δήμου Πατρέων». Συνεπώς πρόκειται για ζωοκλοπή.


«Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες ταυτόχρονα. Μία από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και μία από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ναυπλίου» υπογράμμισε, ενώ εκφράζοντας την προσωπική της άποψη για τα αδικήματα για τα οποία θα πρέπει να κληθεί και να απολογηθεί ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου «είναι η κλοπή ζώου, η απείθεια σε εισαγγελική διάταξη και και κατά την άποψη μου και η παράβαση καθήκοντος».





Τέλος, η Έλενα Αρβανίτη σημείωσε ότι «το σκυλάκι αυτή τη στιγμή είναι στα καλύτερα χέρια. Προσπαθεί να ηρεμήσει από το σοκ το οποίο πέρασε όλες αυτές τις ημέρες. Και γίνονται όλες οι προσπάθειες συντονισμένα από τους εθελοντές μας, προκειμένου να αναζητηθεί και να βρεθεί η καλύτερη οικογένεια για να το υιοθετήσει».













Πηγή: ΚΑΝΑΛΙ1 90,4


*Φωτογραφίες από τον Φιλοζωικό Φορέα «Πάτρα για όλα τα ζώα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου