Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Χωριό του Άγιου Βασίλη - Ροβανιέμι Live Camera

LIVE Camera Χωριό του Άγιου Βασίλη - Ροβανιέμι | SkylineWebcams

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Το Ελληνικό CSI

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, συμβάλλει στην εξιχνίαση των δύσκολων εγκλημάτων στη χώρα μας ώστε να ταυτοποιηθούν

οι δράστες καθώς και στην αναγνώριση των σορών των θυμάτων. 

 Οι υπηρεσίες της, συντάσσουν εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες, εφαρμόζοντας σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους οι οποίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και δικαστικά αποδεκτές. Οι πραγματογνωμοσύνες της βοηθούν τόσο στην ενοχοποίηση όσο και στην αθώωση ενός δράστη. Παρέχει υποστήριξη στο έργο της Αστυνομίας, αλλά και όλων των Διωκτικών Αρχών και των Αρχών Επιβολής του Νόμου. Η Διεύθυνση έχει πιστοποιηθεί και διαπιστευθεί για τις εφαρμοζόμενες δοκιμές και ελέγχους της με τα διεθνή πρότυπα ISO.

 Το προσωπικό της, αποτελείται από αστυνομικούς γενικών και ειδικών καθηκόντων, με τους δεύτερους να είναι κυρίως επιστήμονες. Το VICE συνάντησε την Πηνελόπη Μηνιάτη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι εκείνη που δημιούργησε μαζί με μία μικρή ομάδα συναδέλφων της την Υποδιεύθυνση DNA που σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της εγκληματολογικής έρευνας στη χώρα μας. Μας εξήγησε ποιο είναι το έργο της Υποδιεύθυνσης τα 22 χρόνια που λειτουργεί αλλά και οι υπεύθυνοι των κύριων τμημάτων της Υποδιεύθυνσης για τη δική τους δράση. Μεταξύ άλλων υπηρεσιών τους, είναι να εξετάζουν και ψηφιακά πειστήρια για υποθέσεις που αφορούν ηλεκτρονικά εγκλήματα. Πρόσφατα, ερεύνησαν πειστήρια σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς επίσης, βοήθησαν στην εξιχνίαση της γυναικοκτονίας της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Μάιο.

Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου