Κανένας δεν θέλει να μαγειρεύει .
Σίγουρα, λοιπόν, θα λατρέψεις αυτά τα… τεμπέλικα noodles που χρειάζονται μόλις 15’ από τον χρόνο σου.
Υλικά για 6 άτομα
350γρ. noodles
1-2 κ. σ. λάδι
½ κιλό κιμά (ή κοτόπουλο αν προτιμάμε)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 χούφτες σπανάκι
3 κ. σ. soy sauce
2 κ. σ. σησαμέλαιο
1 κ. γλ. μέλι
1 κ. γλ. τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το κιμά (ή το κοτόπουλο) και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Αφού έχουμε στραγγίξει τα noodles, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τη soy sauce, το σησαμέλαιο, το μέλι και το τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα noodles στο τηγάνι με τον κιμά, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου