Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 01, 2021

Forbes: Ελληνική λίμνη στα 5 πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης στα Βαλκάνια

Μια πανέμορφη ελληνική λίμνη φιγουράρει σε πρόσφατο ταξιδιωτικό

δημοσίευμα του Forbes που προτείνει στους αναγνώστες του να ανακαλύψουν 5 εντυπωσιακά θαύματα της φύσης στα Βαλκάνια


Το Forbes έκανε τη δική του μικρή λίστα με τα θαύματα της φύσης που αξίζει να δει κανείς στα Βαλκάνια. Πανύψηλα βουνά, κατάφυτες κοιλάδες, θεαματικοί καταρράκτες και λίμνες που δημιουργούν ονειρικά σκηνικά. Φύση, ηρεμία και περιπέτεια κάνουν το ταξίδι σε αυτά τα μέρη αξέχαστο.


Η λίστα του Forbes περιλαμβάνει 5 μοναδικούς προορισμούς για κάθε φυσιολάτρη. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα μαγευτικό μέρος της Ελλάδας: η Λίμνη Κερκίνη. Ένας παράδεισος εναλλακτικού τουρισμού σε απόσταση 40 χλμ. από την πόλη των Σερρών.


Λίμνη Κερκίνη: Το υδάτινο στολίδι των Σερρών



Η Λίμνη Κερκίνη είναι έvας από τoυς 10 υγρότoπoυς Διεθvoύς Σημασίας της Ελλάδας 

Η υπέροχη Λίμνη Κερκίνη γεννήθηκε από ένα φράγμα που δημιουργήθηκε το 1932 και σήμερα αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση

 Ραμσάρ είναι ένας από τους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας.


Έχoυv παρατηρηθεί τoυλάχιστov 300 είδη πoυλιώv στη Λίμvη Κερκίνη (πηγή: Shutterstock)

Η παρόχθια βλάστηση με παραποτάμια δάση από άγριες ιτιές, τα τεράστια νούφαρα που επιπλέουν, η μεγάλη ποικιλία ψαριών, τα κοπάδια βουβαλιών που πλατσουρίζουν στις όχθες αλλά και ο υπέροχος ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλες και των Κρουσίων, χαρίζουν στον τόπο μια μοναδική γοητεία.


Στηv περιoχή της λίμvης υπάρχει o μεγαλύτερoς αριθμός βoυβαλιώv στηv Ελλάδα (πηγή: Shutterstock)

Ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει την πλούσια ορνιθοπανίδα (στην περιοχή γύρω από τη λίμνη έχουν καταγραφεί περίπου 300 είδη πουλιών) και κάνει βαρκάδα με τις παραδοσιακές «πλάβες» για να δει τις ομορφιές της λίμνης από κοντά. Μπορεί επίσης να κάνει ιππασία, ποδηλασία με mountain bikes, πεζοπορία και διαδρομές με τζιπ.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα του Forbes:

5 εκπληκτικά θαύματα της φύσης στα Βαλκάνια

Εθνικό Πάρκο Una, Βοσνία - Ερζεγοβίνη


Στις δυτικές παρυφές της Βοσνίας, το Εθνικό Πάρκο Una περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Βαλκανικής χερσονήσου (πηγή: Shutterstock)

Εθνικό Πάρκο Tara, Σερβία


Περίπου 4 ώρες νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου, το Εθνικό Πάρκο Τάρα είναι μια όαση παρθένας φυσικής ομορφιάς (πηγή: Shutterstock)

Εθνικό Πάρκο Πιρίν, Βουλγαρία


Οι νοτιοδυτικές περιοχές της Βουλγαρίας φιλοξενούν πραγματικά εντυπωσιακά βουνά και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να τα γνωρίσετε από το Εθνικό Πάρκο Πιρίν (πηγή: Shutterstock)

Λίμνη Κερκίνη, Ελλάδα


Η Λίμνη Κερκίνη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στην Ελλάδα για παρατήρηση πουλιών (πηγή: Shutterstock)

Εθνικό Πάρκο Κοιλάδας Βαλμπόνα, Αλβανία



Η πλούσια βιοποικιλότητα της χερσονήσου των δυτικών Βαλκανίων συνθέτει ένα σημαντικό οικοσύστημα στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας Βαλμπόνα στην Αλβανία (πηγή: Shutterstock)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου