Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 15, 2022

Η Ρωσία διαλύει την ομάδα χάκερ REvil αφού έλαβε ειδοποίηση από τις αρχές των ΗΠΑ




Η Ρωσία αποκαλύπτει την ομάδα χάκερ REvil μετά από μια πληροφορία από τις ΗΠΑ





Ομάδα ransomware κατηγορείται για εκβίαση χρημάτων από το εξωτερικό

Μετά από πληροφορίες που παρείχαν οι αρχές των ΗΠΑ, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν μια διαβόητη ομάδα χάκερ που δρούσε σε πολλές περιοχές. Κατηγορούνται για διάδοση ιών υπολογιστών και εκβίαση χρημάτων από επιχειρήσεις.

στις 14-1-22, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) είπε στους δημοσιογράφους ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Λίπετσκ για να στοχοποιήσουν μέλη της ομάδας REvil.

Η επιχείρηση τράβηξε την προσοχή με επιθέσεις σε γνωστές ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple.



Οι τακτικές του REvil περιλάμβαναν την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών και στη συνέχεια την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες, εκτός εάν πληρωθούν εκατομμύρια δολάρια.



Η FSB είπε ότι ξεκίνησε την επιχείρηση αφού έλαβε ειδοποίηση από τις αρχές των ΗΠΑ που επικοινώνησαν με τη ρωσική υπηρεσία «σχετικά με τον αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και τη συμμετοχή του σε επιθέσεις στους πόρους πληροφοριών ξένων εταιρειών τεχνολογίας με την εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού, την κρυπτογράφηση πληροφοριών και την απαίτηση χρημάτων για την αποκρυπτογράφηση του.» .

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και των ομάδων χάκερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν «ειδικοί δίαυλοι (κανάλια) ανταλλαγής δεδομένων» μεταξύ των αξιωματούχων και των δύο χωρών. Νωρίτερα, ο Μπάιντεν προέτρεψε τη Μόσχα να λάβει μέτρα εάν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας. «Όταν ξεκινήσει μια επιχείρηση εκβιασμού από το έδαφός της… περιμένουμε να δράσουν εάν τους παρέχουμε αρκετές πληροφορίες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του.

Το 2016, η Μόσχα δήλωσε ότι είχε συλλάβει περίπου 50 άτομα ως ύποπτα για κλοπή 25,5 εκατομμυρίων δολαρίων από διάφορες τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Λέγεται ότι εξέδωσαν πλαστές οδηγίες πληρωμής που εντοπίστηκαν από τραπεζικά συστήματα.

14-1-22

https://www.rt.com/russia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου