Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 28, 2022

Φρίκη στον Αμαζόνιο

Είναι φρίκη! Ένα 12χρονο κοριτσάκι, απ’ τη φυλή των Γιανομάμι, καταγγέλλεται πως βιάστηκε και δολοφονήθηκε από παράνομους χρυσωρύχους, βαθιά στην καρδιά του Αμαζονίου. Πάνω από 20.000 χρυσωρύχοι έχουν εισβάλει στα εδάφη των Γιανομάμι, κηρύσσοντας αιματηρό πόλεμο ενάντια στην κοινότητα και το τροπικό δάσος. Είναι ένα λουτρό αίματος. Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια -- αλλά με ένα εκατομμύριο φωνές απ’ όλο τον κόσμο μπορούμε να φέρουμε την έκκληση των Γιανομάμι για βοήθεια στο παγκόσμιο προσκήνιο. Βοήθησε να σταματήσουμε τη σφαγή.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ



Φίλες και φίλοι,

Ένα 12χρονο κοριτσάκι απ’ τη φυλή των Γιανομάμι βιάστηκε και δολοφονήθηκε από παράνομους χρυσωρύχους, σύμφωνα με καταγγελίες. Επίσης αγνοείται κι άλλο ένα 3χρονο παιδάκι που το έριξαν στο ποτάμι.

20.000 παράνομοι χρυσοθήρες έχουν εισβάλει στα εδάφη των Γιανομάμι, σκορπώντας αίμα και τρόμο. Δολοφονούν τους προστάτες του Αμαζονίου, δηλητηριάζουν τα ποτάμια με υδράργυρο απ’ τα ορυχεία τους και ρημάζουν το τροπικό δάσος.

Πρέπει να τους σταματήσουμε!

Με μια παγκόσμια εκκωφαντική κατακραυγή από ένα εκατομμύριο πολίτες, μπορούμε να σημάνουμε τον συναγερμό για να πιέσουμε τους ηγέτες του κόσμου να παρέμβουν. Πρόκειται να συναντηθούν στη «Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής» για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον -- ας δώσουμε το παρόν!

Οι Γιανομάμι δεν αντέχουν να συνεχίσουν να αντιστέκονται μόνοι τους. Αλλά μαζί μπορούμε να φέρουμε το θέμα στο παγκόσμιο προσκήνιο, τώρα που μας χρειάζονται. Υπόγραψε και διάδωσέ το:


Τέλος στις σφαγές του Αμαζονίου – υπόγραψε εδώ!

Οι Γιανομάμι ζουν στο τροπικό δάσος εδώ κι αιώνες. Είναι ολόκληρος ο κόσμος τους. Τώρα το βλέπουν να κατακρεουργείται από εταιρείες εξόρυξης χρυσού -- και παλεύουν για τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας τα έχει κάνει πλακάκια με αυτές τις εταιρείες. Έχει εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση στο τροπικό δάσος, ενθαρρύνοντας υλοτόμους, χρυσωρύχους κι αγρότες να ρημάξουν ένα απ’ τα πολυτιμότερα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι.

Αυτό που συμβαίνει στον Αμαζόνιο μας αφορά όλες κι όλους. Κι οι φωνές μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μαζί μπορούμε να φέρουμε τώρα το θέμα στο παγκόσμιο προσκήνιο, ασκώντας μέγιστη πίεση σε διεθνείς ηγέτες για να παρέμβουν.

Οι Γιανομάμι δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιστέκονται μόνοι τους σ’ αυτή τη θανατηφόρα επίθεση. Γι’ αυτό ας στηρίξουμε τον αγώνα τους – εκατομμύρια από εμάς, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Λάβε μέρος και διάδωσέ το παντού:

Τέλος στις σφαγές του Αμαζονίου – υπόγραψε εδώ!

Για πάνω από μια δεκαετία, το κίνημα του Avaaz αγωνίζεται στο πλάι των αυτοχθόνων λαών του Αμαζονίου, ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και των εδαφών τους. Κι όταν χτύπησε ο Covid-19, στηρίξαμε περισσότερες από 100 κοινότητες για να προστατευτούν απ’ τον ιό, σώζοντας αμέτρητες ζωές. Τώρα, οι Γιανομάμι μας καλούν να σταθούμε και πάλι στο πλευρό τους και να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να επέμβουν πριν να είναι πολύ αργά. Ας το κάνουμε!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Diego, Mike, Luciana, Ana, Luis, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου