Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 14, 2022

Νότια Κορέα: Σχεδιάζει να στείλει εμβόλια στη Βόρεια Κορέα που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό

Η Βόρεια Κορέα παραδέχτηκε ότι τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19 και

350.000 έχουν μολυνθεί Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα θα προσφερθεί να προμηθεύσει τη Βόρεια Κορέα με εμβόλια για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με αναφορές. Μια μέρα νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα και την Παρασκευή είπε ότι έξι άνθρωποι πέθαναν και τουλάχιστον 350.000 είχαν μολυνθεί.

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε το ξέσπασμα «εκρηκτικό» αφού επέβαλε εθνικό lockdown την Πέμπτη.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, το απομονωμένο και μυστικοπαθές έθνος ισχυρίστηκε αμφίβολα ότι δεν είχε κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο.


Οι θάνατοι από την COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο άτομα. «Θα συζητήσουμε λεπτομερή σχέδια για βοήθεια με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Γιουν Σουκ-γιεόλ, Κανγκ Ιν-Σουν, σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. «Ο Πρόεδρος Yoon Suk-yeol σχεδιάζει να παράσχει στον λαό της Βόρειας Κορέας εμβόλια για την COVID-19 και άλλες ιατρικές προμήθειες».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να δώσει εμβόλια στη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα και η Ερυθραία, χώρες που αρνήθηκαν να δεχθούν ξένα εμβόλια στο παρελθόν, είναι οι μόνες στον κόσμο χωρίς εμβόλια, σύμφωνα με την Washington Post. Φήμες και στις δύο κομητείες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι πλούσιες ελίτ των εθνών έχουν εμβολιαστεί κρυφά. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ζητήσει ακόμη βοήθεια από τον Νότο.


Ο Yoon Suk-yeol εγκαινιάστηκε την Τρίτη και έκανε εκστρατεία για να υιοθετήσει σκληρή γραμμή με τον Βορρά.


Ωστόσο, στην εναρκτήρια ομιλία του, υποσχέθηκε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών θα παραμείνει ανοιχτός, ανέφερε η Yonhap.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου