Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 28, 2022

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο οδηγός λεωφορείου που κατέβασε 11χρονο χωρίς μάσκα

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Θεσσαλονίκης, στον 58χρονο οδηγό λεωφορείου, που κατέβασε από το όχημα 11χρονο επιβάτη, επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.


Ο οδηγός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, κατά την απολογία του, ο οδηγός του λεωφορείου ανέφερε τα εξής: «το παιδί ανέβηκε χωρίς μάσκα. Δεν του έκανα παρατήρηση. Στο Μελισσοχώρι ανέβηκε πολύς κόσμος, δεν φορούσαν μάσκα. Τους έκανα σύσταση. Έβαλε (σ.σ. το παιδί) τη μπλούζα του στη μύτη, αλλά του είπα ότι δεν είναι σωστό αυτό. Δεν το είδα ότι κατέβηκε το παιδί. Είχε περίπου 30 άτομα μέσα στο λεωφορείο. Και στη συνέχεια είχε επιβάτες χωρίς μάσκα, αλλά δεν τους έκανα παρατήρηση, ούτε σταμάτησα το λεωφορείο για να κατέβουν».

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ένας μαθητής 11 ετών επιβιβάστηκε από τον Δρυμό στη γραμμή 84 που εκτελεί το δρομολόγιο ΝΣΣ Θεσσαλονίκης – Μελισσοχώρι. Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας του ανηλίκου, ο οδηγός είπε στο μικρό αγόρι να κατεβεί πριν φτάσει στον προορισμό του και μάλιστα του άνοιξε και την πόρτα γιατί δεν είχε μάσκα για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το παιδί περιπλανιόταν για πολλή ώρα σε επαρχιακό δρόμο πριν το βρει η μητέρα του, ενώ δεν είχε μονάδες στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να την καλέσει.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου