Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 23, 2022

Τζον ΜακΆφι: Η σορός του βασιλιά των antivirus παραμένει εδώ και ένα χρόνο σε ισπανικό νεκροτομείο

Σε νεκροτομείο στην Ισπανία βρίσκεται ακόμα η σορός του επιχειρηματία Τζον ΜακΆφι, ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος της οικογένειας, η σορός του επιχειρηματία Τζον ΜακΆφι παραμένει σε ισπανικό νεκροτομείο έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, καθώς εκκρεμεί η προσφυγή που έχει κατατεθεί από την οικογένειά του για περαιτέρω έρευνες για τα αίτια του θανάτου του.


Ο Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του πρώτου αντιικού λογισμικού που έγινε ευρέως διαθέσιμο στον κόσμο το 1987, βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 75 ετών, στις 23 Ιουνίου 2021 στο κελί του σε φυλακή της Βαρκελώνης λίγες ώρες αφού ισπανικό δικαστήριο έδωσε άδεια για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για υπόθεση φοροδιαφυγής.


Ο Βρετανοαμερικανός μεγιστάνας βρισκόταν στην φυλακή επί 8μηνο μετά την σύλληψή του στη Ισπανία, αφού διέφευγε επί χρόνια καταζητούμενος από τις αμερικανικές αρχές.


Η νεκροψία έδειξε ότι αυτοκτόνησε. Λίγο μετά τον θάνατό του, η χήρα του Τζον ΜακΆφι είχε δηλώσει ότι ο σύζυγός της δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας και ότι θα αναζητήσει «απαντήσεις».


Η οικογένειά του θεώρησε ότι η νεκροψία υπήρξε ατελής και ζήτησε περαιτέρω έρευνα, την οποία αρνήθηκε ο τοπικός δικαστής, δήλωσε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας Χαβιέρ Βιγιάλμπα. Η οικογένεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστή.


Στην συνέχεια, δικαστής αποφάσισε ότι το σώμα του Τζον ΜακΆφι δεν μπορεί να επιστραφεί στην οικογένειά του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.


Η σορός παραμένει στο νεκροτομείο της Βαρκελώνης όπου έγινε η νεκροψία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας ότι δεν είναι σύνηθες αναγνωρισμένα πτώματα που έχουν ζητηθεί από τις οικογένειές τους να παραμένουν στο νεκροτομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου