Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 24, 2022

Χαλάζι οκτώ εκατοστών έπεσε στις Σέρρες – ΦΩΤΟ

Μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας να «ψήνεται» λόγω του καύσωνα, όμως οι Σέρρες και αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδες από έντονη κακοκαιρία
 Στις Σέρρες το μεσημέρι της Πέμπτης έπεσε χαλάζι ύψους… 8 εκατοστών. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Στέφανο Τσαβέα, κάτοικοι στην Πρώτη Σερρών τονίζουν ότι το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού.

Χαλάζι ΣέρρεςΧαλάζι ΣέρρεςΧαλάζι ΣέρρεςΧαλάζι Σέρρες

Ξάνθη: Καταστροφές σε εποχικές καλλιέργειες από τη χθεσινή θεομηνία

Εκτεταμένες καταστροφές σε εποχικές καλλιέργειες προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης τον κάμπο της Ξάνθης.

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις καλλιέργειες αφού η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε πολλά χωριά και κατέστρεψε μεγάλες αγροτικές εκτάσεις. Τυχεροί στάθηκαν οι αμπελοκαλλιεργητές που είχαν αντιχαλαζικά δίχτυα και κατάφεραν να συγκρατήσουν το χαλάζι αν και σε κάποιες περιπτώσεις και αυτά δέχθηκαν μεγάλη πίεση και λύγισαν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τι πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι το χαλάζι κατέστρεψε περίπου 45.000 με 50.000 στρέμματα, πλήττοντας κυρίως δενδροκαλλιέργειες, εκτάσεις με καλαμπόκια, ηλιόσπορο και βαμβάκι. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ανάλογη έντονη κακοκαιρία έπληξε περιοχές της Ξάνθης, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου