Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 23, 2022

Άσσος: Ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της Κεφαλονιάς

Στην Κεφαλονιά πολλά είναι τα μέρη που μπορεί κάποιος να επιλέξει για διακοπές και ανάλογα την περιοχή,

μπορεί να έχει χαλαρές, ήρεμες, με δραστηριότητες, με σπορ, κτλ. Η Άσσος όμως ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Είναι μία μικρή όμορφη καταπράσινη περιοχή, με πολλά δέντρα στην οποία απαιτείται μεταφορικό μέσο για να πάτε, επειδή είναι σχετικά απομακρυσμένη. Βρίσκεται 36 χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου και ο δρόμος για να φτάσετε έχει πολλές απότομες στροφές. Το πρώτο που συναντά κάποιος που θα επισκεφτεί αυτό το μέρος είναι η μικρή πλατεία με τα παραδοσιακά σπίτια, τα παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια και μία μικρή προβλήτα που είναι φτιαγμένη για ιδιωτικά σκάφη και ντόπιους ψαράδες.

Η ιδιαίτερη χερσόνησος, το τοπίο, το βενετσιάνικο Κάστρο της Άσσου του 16ου αιώνα (αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα αρχαία ερείπια) και το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, θα σας μαγέψουν. Ένα τμήμα του χωριού είναι χτισμένο πάνω στην αμμώδη στενή λωρίδα ξηράς η οποία ενώνει την περιοχή Φρούριο με το υπόλοιπο νησί. Μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στα στενά σοκάκια για να θαυμάσετε πολύχρωμα σπίτια γεμάτα με λουλούδια, υπέροχα μονοπάτια και παλιές εκκλησίες.

Η τοπική παραλία δε χαρακτηρίζεται μεγάλη, με το θαλασσινό νερό να είναι καθαρό με εκπληκτικό μπλε χρώμα. Τις τουριστικές περιόδους υπάρχουν ξαπλώστρες και  ομπρέλες, αλλά και ελεύθεροι χώροι που μπορεί να τοποθετήσει ο επισκέπτης τη δική του ομπρέλα. Επίσης, υπάρχει πληθώρα καταστημάτων από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για μία πολύωρη παραμονή απολαμβάνοντας το μπάνιο και τις στιγμές χαλάρωσης, αλλά και το απογευματινός σας κοκτέιλ ή το βραδινό σας ποτό.

Υπάρχει ακόμα μία μικρή παραλία δίπλα από την κύρια παραλία του χωριού, που δεν έχει καθόλου οργάνωση, αλλά διαθέτει φυσική σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της (ανάλογα βέβαια και τη θέση του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας). Η μικρή της έκταση απαιτεί την προσέλευση αρκετά νωρίς, γεμίζει εύκολα με μικρό πλήθος λουομένων.
Η γύρω περιοχή της Άσσου προσφέρουν πολλές μικρές και ερημικές παραλίες αλλά η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με πλεούμενο.

Στην Κεφαλονιά μπορείτε να φτάσετε είτε αεροπορικώς με καθημερινές πτήσεις διάρκεια 45 λεπτών από την Αθήνα, είτε οδικώς μέχρι Πάτρα (2:30 ώρες χωρίς κίνηση από Αθήνα) ή Κυλλήνη (3:30 ώρες χωρίς κίνηση από Αθήνα) και από εκεί με φέρρυ μποτ  διάρκειας 3:30 ώρες για Σάμη ή Πόρο διάρκειας 1:30 ώρας,  αντίστοιχα.
Το εισιτήριο (χωρίς εισιτήριο επιστροφής) από Κυλλήνη προς Πόρο για επιβάτες 11 ετών – 61 ετών κοστίζει 12,40€ και για αυτοκίνητο κοστίζει 45,00€.
Το εισιτήριο (χωρίς εισιτήριο επιστροφής) από Πάτρα προς Σύμη για επιβάτες 11 ετών – 61 ετών κοστίζει 15,40€ και για αυτοκίνητο κοστίζει 52,90€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου