Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 27, 2022

Όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο αυνανισμός τυφλώνει

 

Ευτυχώς πρόκειται για μια πεποίθηση που ανήκει στο παρελθόν

Αυνανισμός αποκαλείται η διέγερση

των γεννητικών οργάνων ενός ατόμου από το ίδιο με στόχο την πρόκληση ηδονής, οργασμού και ικανοποίησης της γενετήσιας ορμής του, χωρίς σεξουαλική επαφή με άλλο άτομο.


Εκτός από τους ανθρώπους, ο αυνανισμός συναντάται και σε μεγάλο αριθμό ειδών του ζωικού βασιλείου.


Η λέξη προέρχεται από το όνομα του βιβλικού προσώπου Αυνάν, απογόνου του Ιακώβ μέσω του Ιούδα. Ο Αυνάν δεν αυτοϊκανοποιούνταν ακριβώς αλλά —παραβαίνοντας την υποχρέωση που είχε αναλάβει συνάπτοντας ανδραδελφικό γάμο— είχε διακεκομμένη συνουσία (λατινικά: coitus interruptus, δηλαδή «τραβιόταν» πριν εκσπερματώσει και «τελείωνε» μόνος του) με τη γυναίκα του (και χήρα του αδελφού του, ο οποίος ονομαζόταν Ηρ).

Ο Αυνάν δεν επιθυμούσε να αποκτήσει απόγονο που θα συνέχιζε την οικογενειακή γραμμή του νεκρού αδελφού του, αλλά απέβλεπε στην απόκτηση της κληρονομιάς των πρωτοτοκίων του.


Όχι, δεν τυφλώνει ο αυνανισμός

Ευτυχώς έχουμε φύγει πολύ μακριά από τα χρόνια που οι γονείς έλεγαν στα αγόρια πως ο αυνανισμός θα τα κάνει να φυτρώσουν τρίχες στις παλάμες τους ή να τυφλωθούν.
Δυστυχώς, όμως δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα όλοι οι μύθοι γύρω από αυτή την πολύ φυσιολογική λειτουργία των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν τον αυνανισμό ταμπού θέμα συζήτησης.

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους αναφορικά με τον αυνανισμό ήταν ότι… τυφλώνει. Κι όμως όσο παράλογο κι αν ακούγεται υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι που πίστευαν πως ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, με πιο επικίνδυνη συνέπεια όλων να είναι ο αυνανισμός.

Φυσικά και δεν ισχύει…

«Πολλοί μύθοι για τον αυνανισμό, όπως αυτός, προέρχονται από περασμένες εποχές, όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι το σεξ προοριζόταν μόνο για αναπαραγωγή» λέει η δρ. Susan Kellogg-Spadt, διευθύντρια γυναικείας σεξουαλικής ιατρικής στο Κέντρο Πυελικής Ιατρικής στο Rosemont της Πενσυλβανίας.

Επειδή ο αυνανισμός δεν είναι για αναπαραγωγή, θεωρήθηκε προβληματικός.

«Οι άνθρωποι πίστευαν επίσης ότι ο αυνανισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραφροσύνη, φυματίωση, τριχωτές παλάμες και θάνατο» συμπληρώνει. «Προφανώς, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι αλήθεια» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου