Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2022

Βρετανία: Τελειώνει ο χρόνος για τον 12χρονο Αρτσι – Οι γιατροί θα τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη

Ανακοίνωσαν οι γονείς του

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα

των γονιών του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.


Ύστερα λοιπόν από την δικαστική μάχη της οικογένειας, οι γονείς ανακοίνωσαν ότι σήμερα στις 10 το πρωί, ο Άρτσι θα αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη.


Διαβάστε επίσης: Ένα βήμα πριν βγει από τη μηχανική υποστήριξη ο 12χρονος Άρτσι – Απορρίφθηκε το αίτημα των γονιών

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να παλέψει μετά την εξάντληση των νομικών μέτρων προκειμένου να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.


Την Παρασκευή, όμως, το βρετανικό δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του 12χρονου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής του είναι «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».


Το δικαστήριο έδωσε περιθώριο στην οικογένεια, μέχρι τις 2 μμ της Παρασκευής, για να καταθέσει έφεση. Η μητέρα του 12χρονου εξάντλησε τα νομικά μέσα για να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.


Ο Άρτσι υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες και είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν και βρέθηκε αναίσθητος σπίτι του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου είναι πιθανότατα εγκεφαλικά νεκρός χωρίς ελπίδα ανάρρωσης. Η μητέρα υποστηρίζει ότι το παιδί υπέστη ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου