Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2022

Φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα που αποκαλύπτουν την πραγματική καταστροφή

 

Πυρηνικές σκιές στα κουφώματα των παραθύρων του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου της Χιροσίμα οι οποίες έγιναν από την λάμψη της έκρηξης
 
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Χιροσίμα πριν και μετά την ατομική βόμβα αποκαλύπτουν μια ισοπεδωμένη πόλη και ανθρώπους τραυματισμένους από πρωτοφανείς καταστροφές.
 
 
 
Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήταν ένας γνωστός ήχος για τους περίπου 280.000 κατοίκους της Χιροσίμα που παρέμειναν στην πόλη τον Αύγουστο του 1945.

Εκείνη την εποχή, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-29 βρισκόντουσαν τακτικά πάνω από τις κοντινές ακτές καθ' οδόν προς τη λίμνη Μπίβα, ένα στρατηγικό σημείο περίπου 220 μίλια βορειοανατολικά της πόλης. Η Χιροσίμα ήταν μία από τις λίγες μεγάλες ιαπωνικές πόλεις που είχαν γλιτώσει από τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ, οπότε, ούτως ή άλλως, οι σειρήνες αεροπορικών επιδρομών ηχούσαν σχεδόν κάθε πρωί.

Αυτό που οι κάτοικοι της Χιροσίμα δεν γνώριζαν ήταν για ποιο λόγο, μέχρι εκείνη την ημέρα, είχαν αποφύγει αεροπορικές επιδρομές. Δεν ήξεραν ότι είχαν επιλεγεί ως ένας χώρος όπου θα δοκιμαζόταν ένα πρωτοφανές όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι συνέπειες στη Χιροσίμα μετά την έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε πόλεμο ήταν άνευ προηγουμένου.
 
Μια μητέρα με το παιδί της στα ερείπια της Χιροσίμα τέσσερις μήνες μετά τον βομβαρδισμό
 
Συνάντηση των αξιωματούχων της πόλης στο κατεστραμμένο δημαρχείο για να συζητήσουν πώς να επισκευάσουν την πόλη
 
Σε ακτίνα ενός μιλίου από το σημείο πρόσκρουσης, τα πάντα έγιναν ερείπια
 
Τα παιδιά φορούν μάσκες για να καταπολεμήσουν τη διάχυτη μυρωδιά του θανάτου στον αέρα μετά τον βομβαρδισμό
 
Το σχήμα ενός θύματος που κάηκε στα σκαλιά μιας τράπεζας. Η θερμότητα και το φως που δημιούργησε η βόμβα ήταν τόσο έντονα που άλλαξε τις αποχρώσεις των δρόμων και των κτιρίων, αφήνοντας περιοχές "προστατευμένες" από ανθρώπινα σώματα πιο κοντά στις αρχικές τους αποχρώσεις
 
Μια ακόμη ανθρώπινη σκιά σε σκαλοπάτια
 
Ένα θύμα της οποίας το δέρμα έχει καεί. Το μοτίβο των εγκαυμάτων της είναι από το κιμονό που φορούσε την ώρα της έκρηξης
 
Ένα θύμα με εγκαύματα, περίπου δύο χρόνια μετά την επίθεση στη Χιροσίμα
 
Ορισμένα θύματα της καταστροφής κατέφυγαν στα ερείπια μιας τράπεζας που μετατράπηκε σε νοσοκομείο για να στεγάσει τραυματίες και άστεγους
 
Η ακτινοβολία καίει από έναν επιζώντα της Χιροσίμα
 
Ένας άντρας τρέχει περίπου 550 πόδια από το Σημείο Μηδέν. Στο βάθος, τα ερείπια της Αίθουσας Βιομηχανικής Προώθησης της Χιροσίμα. Το κτήριο διατηρήθηκε και αργότερα μετονομάστηκε σε Genbaku Domu (Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα)
 
Άποψη της καταστροφής το 1947
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου