Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2022

Αμερικανός Συνταγματάρχης McGregor: «ΔΕΝ Μπορούμε Να Νικήσουμε Τους Κινέζους – Θα Μας ΒΥΘΙΣΟΥΝ», Vid



Ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου επί κυβέρνησης Trump, Συνταγματάρχης Douglas McGregor, μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι FOXNEWS για τα τελευταία δρώμενα στην Ταϊβάν, δεν μάσησε τα λόγια του παραδεχόμενος πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να νικήσουν την Κίνα.




Μεταξύ άλλων δήλωσε:




« (Η πιο ανεύθυνη) κυβέρνηση (Μπάιντεν) που θυμόμαστε.


Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα φιγουρατζήδων. Και ο αμερικανικός λαός πρέπει να αντιληφθεί κάτι που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να του πει.


Στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η Ταϊβάν ήταν το αβύθιστο αεροπλανοφόρο των αυτοκρατορικών ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων. Όλες οι μεγάλες εισβολές της Κίνας εξαπολύθηκαν απ’ την Ταϊβάν.




Το Πεκίνο δεν θα επιτρέψει η Ταϊβάν να μετατραπεί σε μια πολιτεία-φρούριο για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ή για τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις ή για τις οποιεσδήποτε ξένες δυνάμεις.




Αν παρέμβουμε για να υπερασπιστούμε αυτό το νησί σε περίπτωση μιας αντιπαράθεσης, τότε θα βρεθούμε σε πόλεμο με την Κίνα.




Και δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, είμαστε υπερβολικά πιεσμένοι, δεν διαθέτουμε την υλικοτεχνική υποδομή




Δε μπορούμε να νικήσουμε τους Κινέζους.




Το Πεκίνο θα απορροφήσει οτιδήποτε της ρίξουμε και οι Κινέζοι θα χαρούν να κάθονται εκεί, να μας επιτρέψουν να ταξιδέψουμε χιλιάδες μίλια για να τους φτάσουμε κι έπειτα να μας βυθίσουν…».




Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου