Η λαγάνα είναι η παραδοσιακή και αγαπημένη της Σαρακοστής και
κυρίως της Καθαράς Δευτέρας. Τις περισσότερες φορές δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο αλλά κάποιες ίσως παίρνουμε λίγο περισσότερο και έτσι μένει και την επόμενη μέρα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε με αυτήν κάτι διαφορετικό μιας και έχει ξεχωριστή γεύση, υπάρχουν λύσεις…1. Σαν φρυγανιά για πανάρισμα
Η γεύση που δίνει η λαγάνα όταν την τρίβεις και τη χρησιμοποιείς για πανάρισμα είναι άλλο πράγμα. Βάζεις μισή φλούδα λεμονιού στο μπλέντερ και όση λαγάνα θες και την κάνεις σαν τριμμένη φρυγανιά. Πανάρεις έπειτα ο,τι θες!
2. Σπιτικά κρουτόν
Κλασική και αγαπημένη λύση. Κόβετε σε κυβάκια τη λαγάνα, περιχύνετε με λάδι και μπαχαρικά. Ψήνετε στο φούρνο στις αντιστάσεις και έτοιμα τα σπιτικά κρουτόν.
3. Ζύμη για μπιφτέκια
Η γεύση θα απογειωθεί ειδικά αν σας έχει μείνει λαγάνα με ταχίνι. Χρησιμοποιήστε τη για να φτιάξετε μπιφτέκια, ακόμη και χορτοφαγικά λόγω νηστείας και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου