Νοεμβρίου 19, 2024

Οι άνδρες που δεν έχουν βρει ακόμα τον εαυτό τους, συνήθως έχουν αυτές τις 8 συνήθειες στις σχέσεις τους χωρίς να το καταλαβαίνουν

Οι άνδρες που δεν έχουν βρει ακόμη τον εαυτό τους και είναι ακόμη στη διαδικασία της ανακάλυψής του, εμφανίζουν κάποια συγκεκριμένα μοτίβα στις σχέσεις. Δεν το κάνουν από κακή προαίρεση, αλλά είναι μια απόρροια της εσωτερικής τους αναζήτησης. Η διεργασία αυτή είναι αισθητή. Είναι αεικίνητοι, ανήσυχοι και μπορεί να αναστατώνονται χωρίς λόγο.

Οι συμπεριφορές τους δε, δεν αποσκοπούν στο να σας πληγώσουν, ωστόσο δημιουργούν σύγχυση και σας κάνουν ν’ αναρωτιέστε για το που οδεύει και πού βρίσκεται η σχέση σας.

Οι άνδρες που δεν έχουν βρει ακόμα τον εαυτό τους, συνήθως έχουν αυτές τις 8 συνήθειες στις σχέσεις τους χωρίς να το καταλαβαίνουν

  • Ασυνέπεια στη δέσμευση
  • Βιασύνη στη δημιουργία εγγύτητας
  • Δυσκολία στη συναισθηματική έκφραση
  • Αναποφασιστικότητα
  • Διαρκής αναζήτηση επιβεβαίωσης
  • Αποφυγή συγκρούσεων
  • Υπερβολική εξάρτηση από τη σύντροφο
  • Φόβος ευαλωτότητας

Ασυνέπεια στη δέσμευση

Η δέσμευση είναι ούτως ή άλλως, μία δύσκολη υπόθεση στις σχέσεις. Πόσω μάλλον με κάποιον σύντροφο που δεν έχει ακόμη ανακαλύψει την ταυτότητά του. Έτσι, ένα συχνό τους γνώρισμα είναι η ασυνέπεια προς τη δέσμευση.

Μπορεί την μία μέρα να μιλάνε για τα μελλοντικά σχέδια και όνειρα που έχουν για τη σχέση σας και, την επόμενη να είναι απόμακροι και αναποφάσιστοι.

Η ασυνέπειά τους, δεν είναι ηθελημένη συμπεριφορά, ούτε γίνεται σκόπιμα επειδή προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα συναισθήματά σας. Είναι μια απόρροια της εσωτερικής τους σύγκρουσης και της προσπάθειάς τους να καταλάβουν τι θέλουν.


Είναι σαν να περπατάς σε τεντωμένο σχοινί. Οι άνδρες που δεν έχουν βρει τον εαυτό τους, προσπαθούν να εξισορροπήσουν την ανάγκη της ανακάλυψης της ταυτότητάς τους με την επιθυμία να μην πληγώσουν τη σύντροφο.

Βιασύνη στη δημιουργία εγγύτητας

Οι άνδρες που δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει πλήρως τον εαυτό τους, βιάζονται να δημιουργήσουν εγγύτητα.


Οι άνδρες αυτοί, μπορεί να σας ζητήσουν να μείνετε μαζί από τα αρχικά στάδια της σχέσης. Μπορεί να σας ξαφνιάσουν με τη βιασύνη τους. Δεν το κάνουν επειδή προσπαθούν να σας ελέγξουν, αλλά δεν έχουν εδραιώσει ακόμη το αίσθημα της προσωπικής τους ταυτότητας.


Έτσι, στερεώνοντας μια σχέση, θεωρούν ότι θα καταφέρουν να διασφαλίσουν και το αίσθημα της ασφάλειας του εαυτού τους.


Πρέπει να θυμάστε ότι, δεν μπορείς να επισπεύσεις τη διαδικασία της ανακάλυψης του εαυτού, ούτε της προσωπικής ανάπτυξης.


Δυσκολία στη συναισθηματική έκφραση

Οι άνδρες που δεν έχουν ανακαλύψει τον εαυτό τους, δυσκολεύονται να εκφράσουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Δεν το κάνουν επειδή είναι απόμακροι ή αδιάφοροι, αλλά αποτελεί μία απόρροια της εσωτερικής τους σύγχυσης.


Σύμφωνα με μελέτες, η συναισθηματική νοημοσύνη, εξελίσσεται με τον χρόνο και την εμπειρία.


Κάποιος που δεν έχει ανακαλύψει πλήρως τον εαυτό του, δυσκολεύεται να κατανοήσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του.


Η δυσπραγία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις ή αίσθημα αποσύνδεσης στη σχέση. Η υπομονή και η ανοιχτή επικοινωνία, μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτής της πρόκλησης.


Αναποφασιστικότητα

Οι άνδρες που δεν έχουν ανακαλύψει και δεν έχουν εδραιώσει την ταυτότητά τους, χαρακτηρίζονται από αναποφασιστικότητα.


Δεν είναι έτσι από τη φύση τους, όμως, η προσπάθεια της ανακάλυψης του εαυτού του, τους κάνει ν’ αμφιβάλλουν για τις επιλογές και τις αποφάσεις τους. Μπορεί να δυσκολεύονται να κάνουν σχέδια, ν’ αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στη σχέση τους, ή ακόμη και να πάρουν μία απλή απόφαση.


Η αναποφασιστικότητά τους, απορρέει από τον φόβο του λάθος και της πιθανής επίπτωσης που αυτό θα έχει στην αναδυόμενη ταυτότητα τους.


Διαρκής αναζήτηση επιβεβαίωσης

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές συμπεριφορές ενός άνδρα που ακόμη ψάχνει να βρει τον εαυτό του, είναι η διαρκής ανάγκη του για επιβεβαίωση.


Ουσιαστικά, πρόκειται για μία ένδειξη ότι, αναζητούν την προσωπικής τους αξία και την επιβεβαίωση. Οι άνδρες αυτοί, αναζητούν επιβεβαίωση σχετικά με τον ρόλο τους στη σχέση, την αξία τους ως σύντροφοι, τα συναισθήματα της συντρόφου.


Η αποδοχή της ανάγκης επιβεβαίωσης, ως κομμάτι του ταξιδιού, επιτρέπει στους συντρόφους να δημιουργήσουν τα θεμέλια της σχέσης όπου και οι δύο νιώθουν σημαντικοί.


Η μεταμόρφωση αυτή, ενδυναμώνει την αίσθηση της προσωπικής του ταυτότητας, ενώ παράλληλα, εμβαθύνει τη σχέση, δημιουργώντας μία δυναμική που ευνοεί την ανάπτυξη και των δύο και, είναι εδραιωμένη στην αυθεντικότητα και την αλληλό – υποστήριξη.


Αποφυγή συγκρούσεων

Οι άνδρες που δεν έχουν βρει τον εαυτό τους, έχουν την τάση ν’ αποφεύγουν τις συγκρούσεις στη σχέση τους.


Αυτό δεν αποδίδεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά αντικατοπτρίζει τον φόβο της έντασης ή της αλλαγής που μπορεί να φέρει μία διαφωνία, τη στιγμή που οι ίδιοι, δεν έχουν ακλόνητη αίσθηση προσωπικής ταυτότητας.


Μπορεί, οι άνδρες αυτοί ν’ αποφεύγουν εντελώς κάθε διαφωνία ή συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση.


Η αποφυγή συγκρούσεων, δεν ισούται με αδιαφορία, αλλά είναι απόρροια της εσωτερικής τους αναζήτησης. Η αποφυγή σύγκρουσης, μπορεί ωστόσο να οδηγήσει σε συσσώρευση ανεπίλυτων ζητημάτων και τη δημιουργία χασμάτων στην επικοινωνία. Η κατανόηση της ρίζας του προβλήματος, μπορεί να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιθώριο για ανοιχτό διάλογο και διαχείριση των προβλημάτων.


Υπερβολική εξάρτηση από την σύντροφο

Οι άνδρες που δεν έχουν ακόμη, ανακαλύψει τον εαυτό τους, μπορεί να στηρίζονται υπερβολικά στη σύντροφό τους. Μπορεί να στρέφονται σ’ εκείνη για καθοδήγηση, υποστήριξη, για λήψη αποφάσεων και για επιβεβαίωση.


Οι άνδρες αυτοί, αναζητούν μία άγκυρα, ένα σταθερό σημείο αναφοράς όσο ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και διαχειρίζονται την εσωτερική τους αναταραχή. Ενώ είναι φυσιολογικό ένας άνδρας – όπως και μια γυναίκα, να στρέφεται στον / στη σύντροφο για στήριξη, μία υγιής σχέση στηρίζεται στην ισορροπία της εξάρτησης του ενός από τον άλλον και στη στήριξη της προσπάθειας της ανακάλυψης του εαυτού.


Φόβος ευαλωτότητας

Ο φόβος ευαλωτότητας, ίσως είναι η πιο συχνή συναισθηματική συνήθεια των ανδρών που δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον εαυτό τους. Μπορεί να διστάζουν να ανοιχτούν, να μοιραστούν τους φόβους τους, όχι από μυστικοπάθεια, αλλά επειδή ακόμη δεν έχουν βάλει σε μια σειρά τα συναισθήματά τους. Το να είναι κάποιος ευάλωτος σημαίνει ότι έχει το θάρρος να εκτεθεί και να παραδεχτεί ότι, αναζητά τον δρόμο του, κάτι που για πολλούς είναι τρομακτικό.


Πρόκειται για ένα σημάδι που συχνά παρερμηνεύεται και ο άνθρωπος θεωρείται ως συναισθηματικά μη διαθέσιμος. Όμως, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο.  


Tip

Η ανακάλυψη του εαυτού μας δεν είναι ποτέ ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.


Αν έχετε σχέση με κάποιον που δεν έχει ανακαλύψει πλήρως τον εαυτό του, να ξέρετε ότι, ενίοτε, μπορεί να σας παρασύρει σ’ αυτή την ασάφεια και τη σύγχυση.


Λίγο – πολύ, όλοι ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και όλοι μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει τις σχέσεις απρόβλεπτες, όμορφες αλλά και δύσκολες.


Ο Carl Jung έχει πει πως «το προνόμιο της ζωής είναι να γίνουμε αυτό που είμαστε πραγματικά».


Αν έχετε σχέση μ’ έναν άνδρα που ακόμη ανακαλύπτει τον εαυτό του, αποδεχτείτε την κατάστασή του, υποστηρίξτε τον, προάγετε την εξέλιξή του και, να έχετε υπομονή.


Άλλωστε, το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού, αποσκοπεί στο να μας διδάξει ν’ αγαπάμε, ν’ αποδεχόμαστε, να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον βαθιά.


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου