Νοεμβρίου 17, 2024

Οσπριάδα σούπα

Υλικά

 1 ώρα

 5 μερίδες

500 γραμ. οσπριάδα 3αλφα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το άσπρο μέρος

2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους

10 γραμ. καθαρό βάρος τζίντζερ στον τρίφτη

2 κλωνάρια σέλινο κομμένα

1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

3/4 της κούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σ. μόνο το πράσινο μέρος από ένα κρεμμυδάκι φρέσκο

1 κουτ. γλ. ανθό

1 πρέζα πιπέρι

2-1/2 λίτρα νερό

 Οδηγίες μαγειρέματος

Μουλιάζουμε την οσπριάδα 10 - 12 ώρες σε κρύο νερό.

Την άλλη μέρα κόβουμε όλα τα λαχανικά, ξεπλένουμε την οσπριάδα καλά, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά 9/9 με 2 λίτρα νερό κρύο, σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά ξέσκεπα.

- Ξαφρίζουμε ασταμάτητα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα 500 γραμ. βραστό νερό τώρα, και βράζουμε πάντα σε δυνατή φωτιά 9/9 για άλλα 15 λεπτά ξέσκεπα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε τώρα σε μέτρια φωτιά 4 - 1/2 /9, για άλλα 10 λεπτά ξέσκεπα, μέχρι να χυλώσει.


Αποσύρουμε από την φωτιά, ξεκουράζουμε την οσπριάδα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου